Halep câştigă bătălia cu Garcia şi îi mai dă un brânci României către finala Fed Cup. Suntem la un punct de victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fed Cup Franţa România partida dintre Kristina Mladenovici şi Simona Halep FOTO EPA/EFE / Christophe Petit Tesson

Simona Halep o învinge pe Caroine Garcia, scor 6-7 (6), 6-3, 6-4, după un meci de infarct şi România are prima şansă pentru calificarea în finala Fed Cup

Într-o atmosferă de meci de fotbal sud american, Simona Halep şi Caroline Garcia au jucat un meci fantastic, foarte spectaculos, cu multe răsturnări de sitaţie, care a avut nevoie de set decisiv pentru a stabili câştigătoarea.

Primul set a început cu Garcia la turaţie maximă şi după doar 16 minute franţuzoaica conducea cu 4-0. Simona a revenit puternic, a câştigat 2 game-uri pe propriul serviciu şi 3 alte break-uri şi s-a găsit în situaţia de a servi pentru meci. Garcia a luat însă următoarele două game-uri, Simona şi-a făcut serviciul cu greu, a fost nevoită să salveze chiar două mingi de set, şi s-a ajuns la tiebreak. Prelungirile setului au fost la fel de echilibrate şi dramatice. A fost rândul Carolinei să salveze o minge de set, după care a luat ultimele trei puncte consecutive şi a câştigat setul.

Setul secund a început cu Halep în pole position şi românca avea 3-0 după un sfert de oră. Garcia a egalat la 3, după care a fost rândul Simonei să câştige următoarele 3 game-uri şi, implicit, să egaleze la seturi.

Setul final a venit cu o scădere de nivel în jocul ambelor sportive. Cele două jucătoare şi-au valoricat avnatajul propriului serviciu până la 4-4, moment în care Caroline Garcia a comis două duble greşeli, primele şi singurele din acest meci, şi Halep a reuşit break-ul. Simona nu a tremurat când a servit pentru meci şi a închis partida la prima oportunitate.

Următorul meci al zilei va fi între Pauline Parmentier şi Irina Begu, locul 83 WTA. Dacă va fi cazul, acest meci va fi urmat de partida de dublu Caroline Garcia/Kristina Mladenovic - Irina Begu/Monica Niculescu. Căpitanii celor două echipe pot opera schimbări în rândul jucătoarelor care vor evolua în aceste partide.

După prima zi a întâlnirii din semifinalele FedCup, Franţa şi România erau la egalitate, scor 1-1.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen.
 

Citeşte şi

Simona Halep, prima reacţie după victoria fabuloasă din meciul cu Caroline Garcia: „M-am simţit ca acasă. Sper să nu mai jucăm meciul de dublu“

Australia, prima finalistă a ediţiei 2019 a Fed Cup. Victoria cu Belarus a fost dramatică şi s-a decis după meciul  de dublu

Comentariul LIVE TEXT al meciului 3 din semifinala Fed Cup, Franţa - România| Simona Halep trece de Caroline Garcia după un meci de aproape trei ore

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite