Halep are lumea tenisului la picioare: câte puncte sunt între Simona şi ocupanta locului 2, începând de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a intrat în vacanţă din postura de lider mondial şi îşi va păstra acest statut pentru o lungă perioadă.

Simona Halep a urcat, în mod oficial, pe locul 1 WTA la 9 octombrie. Rezultatele de la Turneul Campioanelor au însemnat că ea va încheia 2017 pe această poziţie la 40 de puncte de Muguruza. 

Ceea ce înseamnă o altă performanţă istorică pentru româncă! Halep a devenit al 25-lea lider WTA de la introducerea clasamentului mondial în 1975. Până la Simona însă, doar 12 sportive au şi reuşit să încheie anul pe primul loc. Halep e a 13-a jucătoare care reuşeşte acest lucru de care n-au fost în stare alte foste ocupante ale primului loc, precum Şarapova, V. Wiliams, Mauresmo, Safina, Sanchez Vicario, Clijters, Ivanovici sau Capriati!

Mai există o veste excelentă. Cum sezonul s-a încheiat şi Halep n-are decât 40 de puncte de apărat în primele săptămâni din 2018 (30 la Shenzen şi 10 la Australian Open), Halep şi-a asigurat cel puţin 11 săptămâni pe locul 1 WTA. Iar acest lucru o ajută să urce până pe 21 în topul jucătoarelor care au fost pe primul loc, la egalitate cu Venus Williams, care, de asemenea, a fost lider mondial 11 săptămâni.

A primit un inel de 4.200 de dolari

La fel ca şi celelalte 24 de jucătoare care au ajuns pe locul 1 mondial înaintea ei, Halep a primit un trofeu special din partea WTA. Vorbim despre o minge de tenis înstelată din argint, care reprezintă universul acestui sport. Fiecare ocupantă a locului 1 din trecut şi prezent e reprezentată pe acest trofeu printr-un diamant pe cer. Numele jucătoarei e gravat pe partea de jos a trofeului. Acesta cântăreşte 7,6 kilograme şi are o înălţime de 52 de centimetri. 

Simona a primit şi un inel cu diamante în valoare de 4.200 de dolari. Începând din 2016, WTA a început un parteneriat cu compania de bijuterii Tiffany&&Co., iar în contul acestei colaborări liderul mondial la finalul anului primeşte un inel, modelul fiind denumit „Two Narrow Ring“. Inelul e de 18K, placat cu diamante şi poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei cu preţul de 4.200 de dolari. 

 „E atât de greu, parcă are 10 kilograme! M-am logodit cu tenisul. E o onoare să fiu abia a 13-a din istorie care termină anul pe locul 1. 13 era, oricum, numărul meu favorit“, a declarat Halep în momentul în care şi-a primit cadoul.

Jucătoarele care au încheiat anul pe locul 1 WTA

Nume Câte sezoane le-a încheiat pe primul loc

Graf 8

Navratilova 7

Evert 5

S. Williams 5

Davenport 4

Seles 3

Hingis 3

Henin 3

Wozniacki 2

Jankovici 1

Azarenka 1

Kerber 1

Halep 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite