Halep poate lua cea mai mare sumă din istoria tenisului: Cât valorează Turneul Campioanelor în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem şase dintre cele opt jucătoare calificate pentru Turneul Campioanelor (27 octombrie - 3 noiembrie), iar ultimele două locuri sunt disputate de trei rivale.

Simona Halep se poate consola cu faptul că şi-a rezolvat, relativ repede, a 6-a calificare consecutivă la WTA Finals, deşi s-a accidentat, din nou, pe finalul sezonului.

Drept urmare, constănţeanca de 28 de ani şi-a permis să ia o pauză în această perioadă, în încercarea de a se reface. Ultimul obiectiv din acest an pentru „Simo“ e să ajungă la Shenzhen (China) pentru a fi prezentă la o competiţie care adună la start cele mai bune opt jucătoare din fiecare sezon. Din păcate, anul trecut, tocmai o problemă medicală a forţat retragerea româncei. Acum însă, Halep pare a fi pe drumul cel bun. 

Revine Cahill de acum?

De altdel, o dovadă în acest sens e o fotografie postată de Simona pe contul ei de Instagram. „Darren, nu putem să lucrăm fără tine“, scrie în descrierea imaginii în care Halep apare alături de stafful ei. În replică, Cahill a scris, scurt: „Shenzhen?“.

De aici reiese că, dacă Simona se va reface, ea îşi va putea relua colaborarea cu Darren Cahill, fostul ei antrenor, chiar mai devreme de 2020, încă de la Turneul Campioanelor!

Kvitova, la a 7-a calificare

În această săptămână, Petra Kvitova a devenit a 6-a sportivă calificată pentru WTA Finals. A fost o performanţă meritată pentru cehoaica de 29 de ani care a avut rezultate foarte bune în acest sezon:

*A jucat finala la Australian Open şi la Dubai

*A câştigat două titluri la Sydney şi la Stuttgart

*A atins semifinala la Wuhan şi sferturile în Beijing

Pentru Kvitova aceasta e a 7-a calificare la WTA Finals, competiţie pe care a câştigat-o chiar la debut, în 2011.

Serena, dezinteresată. Ce va face Bencic?

În acest moment, în clasamentul WTA Race, care trimite primele opt clasate la Shenzhen, ocupantele locurile 7-10 sunt în cărţi pentru a prinde ultimele două poziţii calificante la Turneul Campioanelor. Doar că Serena Williams, pe 8 acum, nu e interesată de această competiţie pe care a câştigat-o de cinci ori.

În aceste condiţii, Elina Svitolina, Kiki Bertens şi Belinda Bencic sunt în luptă pentru ultimele două locuri disponibile. Doar că Bencic a fost eliminată în turul I, la Linz (Austria) şi, deocamdată, nici nu şi-a anunţat prezenţa în vreun alt turneu. Foarte probabil însă, ultimele două locuri la WTA Finals se vor acorda, săptămâna viitoare. Atunci, sunt programate turneele de la Moscova şi Luxemburg. Svitolina şi Bertens sunt înscrise la Kremlin Cup, în timp ce, aproape sigur, Bencic va participa fie la Moscova, fie la Luxemburg, solicitând un wild-card.

14 milioane de dolari e valoarea totală a premiilor la WTA Finals 2019. Campioana poate încasa maximum 4,7 milioane de dolari, dacă bate tot.   5 ani, între 2014 şi 2018, a fost găzduit Turneul Campioanelor de Singapore. Înainte, a avut loc la New York, Los Angeles, Madrid şi Doha.  

Clasament WTA Race

1. Barty 6.476 de puncte

2. Pliskova 5.315p

3. Osaka 5.246p

4. Halep 4.962p

5. Andreescu 4.942p

6. Kvitova 4.401p

7. Svitolina 3.995p

8. S. Williams 3.935p

9. Bertens 3.870p

10. Bencic 3.705p

*Primele şase clasate sunt deja calificate pentru Turneul Campioanelor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite