Halep, lovitură cruntă: Simona şi-a anunţat retragerea de la Indian Wells! Explicaţia a oferit-o pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep are doar trei turnee jucate în 2020
Simona Halep are doar trei turnee jucate în 2020

Simona Halep (2 WTA) a fost văzută ultima dată pe terenul de tenis la 22 februarie, când a câştigat finala de la Dubai, după un meci dur cu Rybakina.

Simona Halep are doar trei turnee în 2020, Adelaide, Australian Open şi Dubai, şi, deocamdată, n-a disputat decât 12 partide (10 victorii, 2 înfrângeri). Din păcate, deşi sezonul abia a început, numărul turneelor la care constănţeanca a renunţat se înmulţesc deja!

După ce a sărit peste Qatar Total Open, programat pentru luna februarie, după întrecerea de la Dubai, Halep şi-a anunţat acum retragerea de la Indian Wells (12-22 martie) printr-o postare pe Twitter.

„Sunt foarte dezamăgită pentru că trebuie să anunţ retragerea mea de la BNP Paribas Open 2020. Din păcate, o accidentare suferită la picior, înaintea turneului de la Dubai, încă mă deranjează şi, de aceea, nu voi fi în stare să ajung la Indian Wells“, a spus Halep printr-o postare pe Twitter, preluată şi de canalul turneului.

Simona Halep avea de apărat 120 de puncte la Indian Wells, după atingerea turului IV, anul trecut, când a fost învinsă în această fază de Marketa Vondrousova, scor 2-6, 6-3, 2-6. Indian Wells e o competiţie în care „Simo“ s-a descurcat, în general, foarte bine, după cum arată şi rezultatele ei din ultimele sezoane:

*2019: Turul IV

*2018: Semifinale

*2017: Turul III

*2016: Sferturi

*2015: Campioană

*2014: Semifinale

Ţiriac a ştiut!

Retragerea Simonei Halep de la Indian Wells a fost prevăzută de Ion Ţiriac, cel care ghidează cariera fostului lider mondial din umbră. „Simona Halep are o problemă zdravănă acum la piciorul stâng, trebuie să stea o lună. Ea cu piciorul ăla a câştigat turneul (n.r. - de la Dubai) şi aţi văzut în ce hal a ajuns să lupte până la sfârşit. Simona Halep a doua zi după ce a terminat cu Dubaiul, într-adevăr, fiind foarte accidentată, nu accidentată, a venit foarte repede să se trateze. Mie mi s-a confirmat că are o lună de stat“, a spus Ţiriac la 29 februarie.

Unde va reveni Halep pe teren?

Retrasă de la Indian Wells, aproape sigur, Halep va reveni pe teren cu ocazia turneului de la Miami (25 martie - 5 aprilie). Acolo, Simona are de apărat 390 de puncte pentru atingerea semifinalelor în 2019.

S-a retras şi Kerber

Halep nu e singura mare jucătoare care va rata Indian Wells 2020. Decizia retragerii de la acest turneu a fost luată, vineri, şi de nemţoaica Angelique Kerber, după cum s-a anunţat, de asemenea, pe Twitter.

La fel ca Simona Halep, Kerber suferă de o accidentare la picior. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite