Halep, joc ruginit, succes chinuit: Simona a revenit într-un meci teribil cu Hercog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 171 de zile după ultima partidă disputată în circuitul feminin, la 22 februarie, în finala câştigată de la Dubai cu Rybakina, „Simo“ a revenit pe teren, la Praga.

Simona Halep a stat 6 luni departe de turnee din cauza pandemiei, însă la revenirea pe zgura de la Praga impresia din primul set a fost că românca n-a lipsit nicio zi din circuit!

În turul I, în duelul cu Polona Hercog (45 WTA), constănţeanca de 28 de ani a pornit ca din tun. A făcut repede 2-0, chiar dacă al doilea game, cel pe serviciul adversarei, l-a câştigat greu. Imediat, Hercog a făcut re-break, pentru a se apropia la 2-1, însă, de fapt, acesta a fost începutul sfârşitului pentru sportiva din Slovenia, în primul set!

Halep a pus piciorul pe acceleraţie, a luat game după game, şi de la 2-1 încolo, i-a mai cedat doar şase puncte adversarei sale! Pe fondul acestei dominări, „Simo“ a luat primul set, lejer, cu 6-1, în doar 35 de minute.

Hercog a zburdat pe teren în setul doi

Faptul că Simona a rămas neschimbată după pauza cauzată de pandemie s-a văzut în setul doi. Obişnuită să se mai relaxeze un pic, după un set luat în forţă, Halep şi-a repetat obiceiul şi în confruntarea cu Hercog. Românca a început cu un break, însă imediat şi-a pierdut serviciul şi apoi i-a permis adversarei să treacă în frunte, scor 2-1, pentru prima dată în acest meci.

Simţind momentul mai slab al lui Halep, Polona a forţat şi a izbutit al doilea break la rând pentru a se distanţa la 3-1. Iar marşul triumfal al Polonei a continuat, ea luând setul doi cu un incredibil 6-1!

Mingi de meci ratate pe bandă

Abia după aceste şase game-uri pierdute la rând, Simona s-a trezit din pumni şi a reuşit să puncteze pe tabelă, făcându-şi serviciul în primul game din decisiv. Apoi, constănţeanca a irosit două mingi de break, pentru 2-0, permiţându-i lui Hercog să facă 1-1. Iar jocul nesigur al Simonei a continuat: pe serviciul propriu, a condus cu 40-0, dar Polona a egalat! Abia după un chin prelungit, românca şi-a făcut, totuşi, serviciul pentru 2-1. Depăşind un moment delicat, imediat, Halep a făcut break şi s-a dus la 3-1.

Hercog a continuat să o hărţuiască însă pe „Simo“ şi, mai întâi, făcând re-break, iar apoi luându-şi serviciul, a egalat: 3-3. Un meci pe muchie de cuţit a continuat după ce Halep şi-a făcut serviciul, iarăşi cu mare efort (4-3). A urmat un alt game-maraton, în care Simona a izbutit break-ul pentru 5-3. La 5-4, Halep a irosit trei mingi de meci, iar chinul a continuat: 5-5!

După alte trei mingi de meci, irosite de Simona la 6-5, Halep a fost egalată (6-6), iar decisivul a ajuns la tie-break! Aici, după aproape două ore şi jumătate de joc, constănţeanca s-a impus cu 7-3.

În turul II, fostul lider mondial o va întâlni pe Barboa Krejcikova (118 WTA), cea care a eliminat-o pe Patricia Ţig (86 WTA). Cele două au mai avut un singur duel până acum, în 2016, la Bucureşti. Atunci, Halep s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-1.

CITEŞTE ŞI:

CTP, răspuns inteligent legat de participarea Simonei la US Open: „Dacă aş fi eu...“

Halep, explicaţii pentru o prestaţie lipsită de strălucire: De ce s-a chinuit la Praga

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite