Halep îşi pune crizele de nervi pe seama originii: „Problema mea e că sunt negativistă. Vin din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

La conferinţa de după victoria obţinută cu Qiang Wang (18 WTA), scor 6-4, 7-5, Simona a fost chestionată despre starea de nervozitate pe care a afişat-o în timpul partidei.

„Am fost dominată de negativism, dar am fost capabilă să opresc această tendinţă şi apoi a fost mult mai bine, m-am concentrat asupra jocului şi lucrurile s-au îndreptat. Oricum, în ce priveşte negativismul, am făcut mari progrese. În ultimii doi ani, n-am pierdut prea multe partide din această cauză, ci doar pentru că n-am jucat destul de bine. Aşa că partea mentală e în regulă acum, cel puţin asta simt“, a explicat constănţeanca de 27 de ani.

Halep a admis şi anul trecut că are probleme, atunci când ar trebui să-şi controleze nervii. De altfel, românca a şi apelat la ajutorul unui psiholog, în tentativa de a gestiona mai bine momentele de furie din timpul partidelor.

„În ultimul an, am lucrat mult cu un psiholog. Am muncit din greu la partea mentală. Toată lumea joacă foarte bine în acest moment şi la acest nivel, aşa că încerc să fiu puternică din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să-mi opresc gândurile negative din timpul meciurilor cu anumite exerciţii, m-a ajutat să progresez. Problema mea e că sunt negativistă. Vin din România, iar românii sunt puţin negativişti în gândire. Toată lumea ştie asta“, a declarat Halep pentru „The New York Times“.

3 mingi de set a salvat Simona Halep în setul doi al meciului cu Qiang Wang din sferturi în care a revenit de la 1-5 pentru a învinge cu 7-5.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite