Halep îşi ia gândul de la French Open! Daniel Dobre a dezvăluit cât de gravă este de fapt accidentarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona s-a întors în ţară, având verdictul medicilor după ruptura musculară suferită la Roma, şi a admis că şansele ei de a juca la Roland Garros (30 mai - 13 iunie) sunt minime

Cea mai bună jucătoare de tenis a României are un sezon presărat cu accidentări serioase. Problemele medicale au contrâns-o să nu ia startul la competiţiile organizate la Doha şi la Dubai, după care s-a retras de la Miami şi a ratat partida din Fed Cup cu Italia. DIn păcate, săptămâna trecută, la Roma, constănţeanca a suferit o nouă accidentare serioasă, iar şansele de recuperare în timp util pentru Grand Slam-ul ei preferat, French Open, ţin mai mult de un miracol decât de medici.

Vineri seara, Simona s-a întors la Bucureşti şi a menţionat  că şansele să se recupereze până la turneul de la Roland Garros sunt destul de mici. „Mă tratez în ţară, am încredere în medicii de aici. În această perioadă nu pot să fac nimic, va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare şi accept ceea ce s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă. (n.r. - despre participarea la Roland Garros) Încă nu s-a decis, dar sunt mici şanse să particip la Paris. Eu mereu sper şi cred că totul este posibil, însă nu mă voi grăbi pentru că este o accidentare periculoasă şi nu vreau să stau luni de zile cu această problemă”, a declarat Simona. 

Ruptură musculară între 2 şi 3 cm

Duminică, Daniel Dobre, antrenorul care a ghidat-o pe Simona către succesul de la Wimbledon şi care a revenit în staff-ul sportivei după plecarea lui Artemon Apostu Efremov, a dezvăluit că accidentarea este îngrijorătoare. ”Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 şi 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni şi mai mult ca sigur că nu va juca”, a spus tehnicianul, la Digisport, în cadrul emisiunii "Aşii Tenisului". 

Rămâne pe locul 3 mondial

După eliminarea din optimi a Arynei Sabalenka, singura sportivă care îi mai ameninţa locul Simonei pe podiumul topului mondial era Elina Svitolina (6 WTA). Pentru a reuşi acest lucru, ucraineanca trebuia să se impună la Roma, însă ea s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Iga Swiatek, în minimum de seturi, 6-2, 7-5, rezultat în urma căruia Halep va rămâne pe locul 3 în clasamentul WTA cel puţin până la Roland Garros. În ierarhia care intră în vigoare în această săptămână, românca are 6.520 de puncte şi este urmată de Sabalenka (6.195) şi de Svitolina (5.925). 

Când sunt programate următoare evenimente mari: 

*French Open: 30 mai - 13 iunie

*Wimbledon: 28 iunie - 11 iulie

*Jocurile Olimpice: 23 iulie - 8 august

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite