Halep învinge, dar nu convinge: Simona e în optimile de la Miami, după un meci sub aşteptări. Ce urmează pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep

Simona Halep a trecut cu greu de Polona Hercog (93 WTA), o jucătoare mediocră, fără vreo realizare notabilă în tenisul feminin până la 28 de ani.

La cum a început meciul cu Polona Hercog (93 WTA), Simona Halep le-a dat multora impresia că, în acest sezon, dobândeşte un obicei prost: să piardă tot mai des în faţa unor adversare de mâna a doua!

Mai ales că înfrângerea în optimile de la Indian Wells, cu Vondrousova (59 WTA), e încă proaspătă pentru cei care urmăresc evoluţiile fostului lider mondial. Iar Polona Hercog, cu opt victorii şi nouă înfrângeri în acest sezon, era genul de adversară pe care eşti obligată să o baţi, fără mari probleme, dacă eşti o jucătoare cu pretenţii la locul 1 mondial.

Halep însă a început prost partida şi şi-a pierdut prima serviciul la 1-1. Românca a izbutit, totuşi, re-break-ul la al 8-lea game: 4-4. În următoarele două game-uri s-a mers pe serviciu, dar, din păcate, la 5-5, Halep şi-a pierdut serviciul din nou: 6-5 Hercog.

La acest scor, a urmat un game de mare luptă în care slovena de 28 de ani a salvat o minge de break, iar apoi a închis setul la a doua oportunitate: 7-5.

Cu siguranţă, fanii au sperat într-un start furtunos al Simonei în setul doi, însă Hercog n-a dat deloc semne de slăbiciune. Astfel, s-a mers pe serviciu, iar la 4-3 pentru Halep, aceasta, exasperată că nu reuşeşte break-ul, a apelat la sfaturile noului antrenor, Daniel Dobre. Momentul a ajutat-o clar pe Simona care, imediat, după un game-maraton, a valorificat a patra minge de break şi s-a distanţat la 5-3. Din păcate, Halep n-a reuşit să şi închidă imediat setul. Hercog s-a dus la 40-15 şi a valorificat a doua minge de re-break: 5-4. Şansa ratată a destabilizat-o, în mod clar, pe Halep, fiindcă, în game-ul următor, Hercog s-a impus la zero: 5-5.

După alte două game-uri în care s-a mers pe serviciu, s-a ajuns la tiebreak, iar aici Simona a început bine: 5-0! Cu un astfel de avans, constănţeanca s-a şi impus, lejer: 7-1.

Cu acest elan dobândit în tiebreak, Simona a tranşat, relativ uşor, decisivul. Mai întâi, a făcut break la 1-1 şi apoi l-a consolidat după un game de mare luptă, decis la deuce#3: 3-1 Halep. Victoria a venit după aproape trei ore cu 6-2 în decisiv.

În optimi, Halep va juca împotriva lui Venus Williams (43 WTA), care a trecut de Kasatkina (22 WTA), scor 6-3, 6-1. Meciul e programat pentru, luni (ora 22.00, Digi Sport).

CITEŞTE ŞI:

Halep, prima declaraţie după un meci teribil: Simona a făcut un anunţ încântător după victoria cu Hercog

Halep îşi întâlneşte „clienta“ preferată: Câţi ani au trecut de la ultima victorie obţinută de Venus în faţa Simonei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite