Halep, inimă de leoaică: Simona s-a chinuit, dar a deschis drumul României spre Grupa Mondială cu o victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a jucat primul ei meci pe zgură după 315 zile, de la finala pierdută la Roland Garros cu Jelena Ostapenko. Ceea ce s-a văzut! Liderul WTA a suferit enorm în faţa unei adversare din Elveţia care, în mod normal, n-ar fi trebuit să pună probleme Simonei.

Simona Halep a deschis tentativa României de a promova în elita tenisului feminin, în Grupa Mondială de la Fed Cup, într-o atmosferă electrizantă la Sala Polivalentă, la Cluj.

Paradoxal, entuziasmul din tribune a apăsat-o pe Simona în debutul duelului cu Viktorija Golubici (115 WTA), o adversară care, în condiţii normale, n-ar fi putut pune prea multe probleme liderului WTA. Aşa însă, profitând de începutul ezitant al Simonei, elveţianca de 25 de ani a deschis cu un break pe care l-a şi consolidat apoi pentru 2-0!

Golubici s-a distanţat apoi la 3-1, însă de aici „filmul“ s-a cam „rupt“ pentru ea. Halep a luat cinci game-uri la rând şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3 în 40 de minute.

Din păcate, setul doi, în loc să aducă victoria Simonei, care era pe val, s-a transformat într-o demonstraţie de forţă a elveţiencei: 6-1 în 32 de minute!

Halep şi-a revenit repede din şocul pierderii categorice a setului secund, şi-a păstrat calmul şi a pornit în decisiv ca din tun: 3-0. Ce-i drept, fiecare game, mai ales cele de 2-0 şi 3-0, au fost pe muchie de cuţit, iar Golubici s-a agăţat cu disperare de fiecare minge.

În ciuda efortului depus de elveţianca, Simona a rămas în controlul setului până la final, câştigând cu 6-1 şi aducând primul punct pentru România.

În al doilea meci al zilei la Cluj, Irina Begu (38 WTA) a zdrobit-o pe Timea Bacsinszky (46 WTA), după cum „Adevărul“ a scris aici.

CITEŞTE ŞI:

*Halep, epuizată: Simona a descris calvarul emoţional pe care l-a trăit la Cluj. De ce s-a chinut în primul meci de Fed Cup

*CTP a depistat marea problemă a lui Halep: De ce Simona s-a chinuit în faţa unei jucătoare din afara Top 100

Begu, irezistibilă: Irina a jucat fantastic la Cluj, iar România e la un punct de a reveni în elita tenisului feminin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite