Halep, înfiorător de bună: Statistica descoperită de WTA care spune totul despre Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep cu trofeul de la Roma în braţe
Simona Halep cu trofeul de la Roma în braţe

Simona Halep (2 WTA) e la un nivel atât de înalt, încât, fără nicio exagerare, probabil, porneşte orice meci cu un avantaj psihologic mare în faţa adversarei aflate de partea cealaltă a fileului.

Simona Halep transformă victoriile în ceva banal! Şi nici nu poate fi altfel, atunci când vedem cu ce uşurinţă se debarasează de adversarele ei.

Ultimele 14 partide ale româncei în circuit au fost victorii pe rând. Dintre care opt în minimum de seturi! Şi, Simona nu e nici măcar la prima serie formdabilă de acest gen. A mai avut una identică, în 2015, când a câştigat trofeele la Dubai, Indian Wells şi a avansat până în semifinalele de la Miami. În 2020, singura diferenţă faţă de acum cinci ei e că, de această dată, Halep a luat, în premieră, trei turnee succesive: Dubai, Praga, Roma.

Prin triumful de la Foro Italico - după două finale pierdute în 2018 şi 2017 - „Simo“ a ajuns la 22 de titluri WTA câştigate în şapte ani. E un bilanţ senzaţional, iar cei de la WTA Insider au descoperit un amănunt care valorifică şi mai bine performanţa Simonei. Concret, din 2013 până acum, doar Serena Williams (9 WTA) are mai multe trofee WTA comparativ cu Simona: 27.

Iată când şi de unde au venit titlurile câştigate de Halep:

*2013 (6): Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia

*2014 (2): Doha şi Bucureşti

*2015 (3): Shenzhen, Dubai şi Indian Wells

*2016 (3): Madrid, Bucureşti şi Montreal

*2017 (1): Madrid

*2018 (3): Shenzhen, Roland Garros şi Montreal

*2019 (1): Wimbledon

*2020 (3): Dubai, Praga şi Roma

17 finale pierdute are Simona Halep în circuitul WTA, ultima, în 2019, la Madrid.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite