Halep, inepuizabilă: Pe ce loc se află Simona în ierarhia celor mai active jucătoare din Top 10 în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA
FOTO: EPA

Simona Halep (2 WTA) e criticată, uneori, pe motiv că ar fi prea fragilă, însă, în realitate, ea are o constanţă formidabilă pentru nivelul circuitului feminin.

În sezonul trecut, românca a demonstrat că dispune de resurse fizice impresionante în mai multe rânduri. Mai întâi, în sezonul de zgură, a legat trei rezultate impresionante în trei turnee succesive: 

*Sferturi la Madrid

*Finala la Roma

*Titlul câştigat la French Open

Apoi, şi în sezonul de hard, Halep a fost pe val în luna august, jucând două finale succesive la Montreal şi la Cincinnati, prima câştigată, iar cealaltă pierdută. Inclusiv în această stagiune, una în care mulţi se aşteptau ca românca să aibă o cădere din cauza durerilor de la spate, Halep se menţine în top şi joacă la foc automat! 

Ceea ce e extrem de greu şi s-a văzut şi acum la Dubai Tennis Championship. Imediat după ce au jucat finala la Doha, Halep şi Mertens au făcut deplasarea în Emirate. Dacă belgianca de 23 de ani a fost învinsă la Dubai după primul meci, pierzând cu chinezoaica Lin Zhu (107 WTA), în schimb, Halep a reuşit să facă faţă duelului cu Eugenie Bouchard (79 WTA).

Constănţeanca de 27 de ani n-a strălucit, însă a făcut atât cât a trebuit pentru a obţine calificarea în minimum de seturi: 7-6, 6-4, după o oră şi 42 de minute. După meci însă, Halep a admis că se resimte după cele şapte partide pe care le-a disputat în ultimele 11 zile. „Sunt puţin obosită, toată lumea poate vedea asta, dar încerc să rămân concentrată pe fiecare minge şi să-mi fac treaba cât mai bine.

Bertens, eliminată, Wozniacki, probleme mari

Până la meciul pe care Halep l-a câştigat, la Dubai, câteva dintre rivalele ei din Top 10 s-au chinuit în Emirate. Dacă Petra Kvitova (4 WTA) a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de conaţionala ei, Siniakova (44 WTA), scor 6-7, 6-4, 6-4, în schimb, Kiki Bertens (8 WTA) a părăsit turneul după un duel sufocant. Olandeza de 27 de ani a cedat în faţa lui Kuzmova (46 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-7. În schimb, Svitolina (6 WTA) n-a avut probleme şi, după un prim set luat la tiebreak, a profitat de abandonul lui Jabeur (56 WTA) în setul doi, când tunisianca era condusă cu 4-0.

Caroline Wozniacki (14 WTA), cea care s-a retras la Doha din cauza unei răceli puternice, a fost nevoită să se retragă şi la Dubai din cauza problemelor de sănătate. Totuşi, cum daneza de 28 de ani nu jucase nici anul trecut la Dubai, ea nu va fi afectată în clasamentul WTA. În acest sezon, din cauza problemelor medicale, Wozniacki a jucat foarte puţin, având doar trei victorii şi două înfrângeri.

29.695 de dolari şi 105 puncte în clasamentul mondial va primi Simona Halep pentru calificarea în optimi.

Halep, destul de activă printre jucătoarele din Top 10

Nume Partide disputate în acest sezon

Kvitova 17

Bertens 15

Kerber 14

Pliskova 14

Halep 12

Osaka 11

Svitolina 10

S. Williams 8

Stephens 7

Sabalenka 4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite