Halep la Indian Wells. Simona a vorbit în premieră despre sinuciderea vărului ei găsit spânzurat şi a explicat de ce nu a venit la înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO AFP
Simona Halep. FOTO AFP

Simona Halep s-a calificat cu emoţii în turul 3 la Indian Wells, după ce a eliminat-o pe Daria Gavrilova. Românca i-a dedicat victoria vărului său, Nicia Arghir, care s-a spânzurat la începutul acestei săptămâni.

Simona Halep (nr. 3 WTA) a avut nevoie de trei seturi pentru a o elimina pe Daria Gavrilova (nr. 106 WTA), jucătoare pe care a învins-o cu 2-6, 6-1, 6-2. Evoluţia destul de ştearsă a Simonei, mai ales în primul set, a fost cauzată inclusiv de drama care a zguduit familia Halep în această săptămână, când vărul jucătoarei de tenis a fost găsit spânzurat.

După jocul cu Gavrilova, Simona a recunoscut că trece prin momente grele din cauza acestei tragedii, dar că victoria obţinută în turul 2 o dedică rudei sale care şi-a luat zilele. "Este o situaţie dureroasă pentru toată lumea, pentru mine şi pentru familia mea. Am vrut să joc acest turneu pentru că el iubea tenisul. A jucat şi el mulţi ani. Am decis să vin aici, pentru că a fost puţin mai uşor să trec peste această situaţie. Vreau să îi dedic acest meci, pentru că iubea tenisul şi pentru că era foarte talentat", a comentat Halep, conform site-ului www.wtatennis.com.

Simona Halep explică de ce a pierdut primul set

Cât despre jocul cu Gavrilova, Simona a explicat cauzele care au făcut-o să piardă primul set, precizând că o adversară din circuitul feminin a învăţat-o că trebuie să lupte până la ultima minge dacă vrea să aibă mereu spirit de învingător. "Am fost nervoasă la începutul meciului, mai ales în primul set. Adversara mea a jucat foarte agresiv, a fost un meci foarte dificil. Seturile următoare am încercat să fiu mai relaxată. Uneori, trebuie doar să dai tot ce ai şi să te strecori în meci. În Australia, am pierdut acel meci împotriva Makarovei (Makarova a eliminat-o pe Halep în sferturi) şi nu am luptat până la capăt. Am fost foarte suparată la finalul partidei şi mi-am spus că este ultimul meci din cariera mea în care nu lupt", a mai spus Simona.

În turul 3 de la Indian Wells, Halep  o va întâlni pe Varvara Lepchenko, favorita numărul 26, meciul fiind programat duminică, ora urmând să fie stabilită ulterior de organizatori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite