Halep, încă un meci de colecţie în 2018: Simona a revenit după un prim set catastrofal şi e în optimile de la Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Constănţeanca de 26 de ani a dat de o adversară fără experienţă, dar cu nervi de fier! Caroline Dolehide (165 WTA) i-a luat primul set Simonei în doar 32 de minute, apoi a dus-o pe Halep în tie-break, însă în decisiv a fost zdrobită, fără drept de apel. Americanca e însă o jucătoare de viitor şi nu întâmplător a trecut de Shelby Rogers (78 WTA) şi de Dominika Cibulkova (30 WTA) la Indian Wells.

Atunci când ocupanta locului 1 mondial întâlneşte o adversară de 19 ani, aflată pe locul 165 WTA, teoretic, victoria favoritei ar trebui să fie un deznodământ normal. Duelul Simona Halep - Caroline Dolehide ne-a arătat însă că în sport orice e posibil, iar tenisul feminin e cu atât mai imprevizibil.

Meciul a început cu un game-maraton, de 10 minute şi 38 de secunde, în care Dolehide a salvat cinci mingi de break, înainte de a-şi face serviciul. A fost momentul care i-a dat aripi americancei, fiindcă, de aici încolo, ea a fost mai mereu în controlul setului. Iar în doar 18 minute, tabela arăta un scor neverosimil: 3-0 pentru Dolehide! Ca să puncteze şi ea în acest meci, Halep a avut nevoie de 23 de minute şi de două mingi de break salvate în game-ul patru. Deşi a ratat şansa de a conduce cu 4-0, americanca n-a dezarmat şi a venit cu o replică formidabilă: game alb pe serviciul ei pentru 4-1.

Iar spectacolul făcut de puştoaica de 19 ani a continuat, atunci când a profitat de mingea de break şi a făcut 5-1. Dolehide a încheiat setul într-un mod impresionant: game câştigat la zero, iar punctul decisiv a venit după un retur fantastic, care a ridicat tribunele în aer! Incredibil, dar adevărat: Dolehide - Halep, 6-1 după 32 de minute.

Explozie de bucurie la tie-break

Setul doi a început mai bine pentru Simona, care şi-a făcut serviciul fără probleme. Halep a avut minge de break în game-ul următor, dar Dolehide a salvat-o şi apoi a egalat: 1-1. A urmat un game sufocant pe serviciul Simonei: şase mingi de break salvate de românca, înainte ca aceasta să treacă, din nou, în frunte: 2-1. Spre deosebire de Halep, Dolehide şi-a făcut serviciul, relativ uşor, la 30: 2-2.

Imediat după ce a făcut 3-2, Simona i-a cerut intervenţia lui Darren Cahill, care, pe lângă sfaturi tehnice, i-a transmis elevei sale, în mod repetat, să joace mai agresiv. Discursul australianului a produs imediat rezultatul dorit: Simona a revenit de la 15-40 în game-ul următor şi a valorificat a doua minge de break pentru 4-2. Din păcate, serviciul a trădat-o pe Simona în game-ul următor şi Dolehide a făcut re-break: 4-3.

Seria break-urilor a continuat, Halep distanţându-se la 5-3. Simona a servit pentru închiderea setului, dar Caroline s-a apropiat la 5-4, făcând un nou break la 30. Iar egalarea a venit, după ce Dolehide şi-a făcut serviciul la 30: 5-5. Halep a trecut, din nou, în frunte pe serviciul ei, dar Dolehide a trimis setul în tie-break. Aici, românca s-a impus cu 7-3, având şi o descărcare nervoasă la mingea decisivă.

Dominare totală în decisiv

Descătuşarea Simonei s-a văzut imediat şi pe teren, ea deschizând decisivul cu un break la 30: 1-0! Liderul mondial şi-a consolidat avantajul, făcând 2-0, iar apoi un nou break a arătat că Simona se apropie de o calificare muncită: 3-0. La acest scor, Dolehide a avut o discuţie cu antrenorul ei şi apoi a reuşit să-şi ia un break înapoi pentru 3-1. Halep a ţinut însă situaţia sub control, fiind ajutată şi de faptul că adversara ei a comis două greşeli duble în acelaşi game: 4-1. Simona şi-a adjudecat calificarea, fără emoţii, la prima minge de meci: 6-2.

Pentru Halep urmează un duel în optimi cu Qiang Wang (55 WTA), chinezoaica reuşind o mare supriză prin eliminarea Kristinei Mladenovici (15 WTA), scor 6-1, 6-2.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Halep, victima unui gest urât: Simona a fost lovită de adversara ei, care a dat dovadă de lipsă crasă de fair-play

*Halep, o victorie crucială: De ce ultimul meci câştigat de Simona înseamnă mai mult decât o simplă calificare în optimi

*Halep, primul zâmbit după două ore de chin: „Mă simt ca în paradis!“. Avem cifrele unui meci sufocant

*Halep, imbatabilă, dar şi norocoasă: Simona va juca în optimi cu o adversară care avusese doar cinci victorii până la Indian Wells

*Halep o invidiază pe Serena: „E cel mai uimitor lucru din lume!“. Mesaj superb al româncei pentru fostul lider WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite