Halep ia bani cu lopata: Simona e la un pas de a primi un bonus colosal din partea WTA. La ce sumă a ajuns în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a avut un an excelent în circuitul feminin, ceea ce se vede şi suma totală pe care a încasat-o până în acest moment.

Cu excepţia eliminărilor premature suferite la Wimbledon (turul III) şi la US Open (turul I), Simona Halep a avut până acum un sezon istoric în care a cucerit şi primul ei trofeu de Grand Slam.

De altfel, bilanţul liderului WTA vorbeşte de la sine: 46 de victorii şi doar 9 înfrângeri. Pe lângă faptul că şi-a consolidat locul în fruntea clasamentului mondial, Simona a fost şi una dintre cele mai active jucătoare din circuitul WTA. Motiv pentru care constănţeanca de 26 de ani va fi răsplătită generos.

Regulamentul WTA prevede bonus-uri uriaşe pentru sportivele din Top 10, care îndeplinesc următoarele condiţii:

*Participă la toate cele patru turnee din categoria Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid si Beijing)

*Participă la cel putin patru din cele cinci turnee din categoria Premier 5 (Doha, Roma, Rogers Cup, Cincinnati si Wuhan).

Halep va lua un super bonus

Până acum, Halep a fost prezentă la Indian Wells, Miami, Madrid, Doha, Roma, Rogers Cup şi Cincinnati. Iar în următoarea perioadă, dacă va fi aptă din punct de vedere fizic, ea va juca şi la Beijing şi la Wuhan.

Aşa că românca se califică pentru a încasa un super bonus din partea celor de la WTA. Acest bonus va fi de un milion de dolari, dacă Simona va încheia anul pe primul loc. Dacă va cădea pe 2 – ceea ce e puţin probabil – atunci, Halep va primi 700.000 de dolari, iar suma s-ar micşora la 650.000 de dolari, dacă Halep va încheia acest sezon pe 3 în clasamentul mondial.

La finalul sezonului trecut, Simona a luat bonusul cel mare din partea celor de la WTA, de un milion de dolari.

În acest an, câştigurile lui Halep din tenis s-au ridicat la 6.267.700 de dolari, după cum se poate vedea aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite