Halep, galop de sănătate în sferturi la Australian Open. Simona va juca a doua sa semifinală la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de la Australian Open, după un veritabil galop de sănătate în sfertul de finală cu Anett Kontaveit (Estonia, 31 WTA). Campioana de la Wimbledon s-a impus cu scorul de 6-1, 6-1, în 53 de minute.

Pentru a doua oară în carieră, Simona Halep a acces în careul de aşi la Australian Open, având însă un parcurs mult mai lin decât în 2018. Sub privirile antrenorilor Darren Cahill şi Artemon Apostu-Efremov, Halep a făcut un meci aproape de perfecţiune, românca aşteptându-şi acum adversara din duelul dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) şi spaniola Garbine Muguruza (32 WTA).

După un prim game autoritar, în care s-a sprijinit pe forţa serviciului, punând prima minge în teren cu precizie de metronom, pentru a se impune la zero, Anett Kontaveit s-a trezit teleportată de Simona Halep într-un film cu o cu totul altă tonalitate. Spectatorii de pe Rod Laver Arena au văzut o confruntare între două sportive de la categorii diferite: românca a câştigat primul său punct cu as, a dat drumul la joc, a dominat cu dreapta, s-a apărat excelent şi nu a mai cedat game până la finalul primei manşei. Kontaveit s-a simţit obligată să atace mai mult decât îi vine natural să o facă, lucru care nu a avantajat-o, crescându-i frustrarea. Halep a gestionat matur fiecare moment al primului set: trei egalităţi la retur în game-ul trei - acolo unde a pus pe tabelă un prim break, o revenire de la 0-40 pe lansarea adversă în game-ul cinci, minge de break pe serviciul său în game-ul şase, încheind manşa în doar 29 de minute, pe plus, cu raport 7-6 lovituri câştigătoare / greşeli neforţate.

Simona nu i-a permis adversarei sale să respire nici în setul secund, câştigând cu şi mai multă lejeritate primele cinci game-uri. Abia după al 11-lea game alipit seriei sale sufocante, Halep i-a lăsat lui Anett Kontaveit game-ul de onoare, asigurându-se astfel că meciul trece de borna de 50 de minute. Simona a fructificat a doua minge de meci avută pe serviciu, cu 20 de puncte câştigate în plus (54-34), per total, faţă de Kontaveit, raport perfect la punctele jucate la fileu (3 din 3), 12 lovituri câştigătoare şi 10 greşeli neforţate.

CITEŞTE ŞI:

Halep, răsplătită cu o sumă uriaşă: Cât va primi pentru calificarea în semifinale

CTP simte că Halep va ajunge în finală: Detaliul pe care l-a remarcat în jocul Simonei

Halep, dialog simpatic cu un ziarist: Ce întrebare a primit şi ce scrie presa mondială despre ea

FOTO Halep, în extaz: Postarea Simonei spune totul despre visul pe care îl trăieşte la Australian Open

VIDEO Iute ca vântul pe teren, Halep are timp de shopping. Prima reacţie a Simonei după calificarea în semifinale

Adversară familiară pentru Halep în cursa pentru o nouă finală la Australian Open: a început turneul cu set pierdut la zero! Care sunt semifinalele feminine

Fără timp de respiro înainte de semifinală! Simona Halep şi Garbine Muguruza joacă joi: ora meciului

Simona Halep, în regim „Terminator“: victoria cu Anett Kontaveit e unică în palmaresul româncei în Grand Slam-uri

„Suntem ca Brad Pitt şi Jennifer Aniston“. Cum a ajuns să conteze din nou Muguruza, adversara Simonei Halep din semifinale la Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite