Halep face furori în Italia: Cum a fost primită vestea că va juca la Palermo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep e printre cele mai iubite jucătoare din ciruitul feminin
Simona Halep e printre cele mai iubite jucătoare din ciruitul feminin

Participarea numărului 2, în clasamentul WTA, la competiţia pe zgură de la Palermo, 3-9 august, este considerată o lovitură de imagine pentru micuţul turneu italian.

După o pauză de aproape cinci luni, fanii tenisului aşteaptă cu nerăbdare reluarea circuitului feminin. Primul turneu oficial se va juca la Palermo, o competiţie cu premii modeste, de 225.000 de dolari, dar la care va juca şi Simona Halep (2 WTA).

Confirmarea participării fostului lider mondial, pe tabloul de concurs, a fost primită cu entuziasm de italieni, iar directorul turneului, Oliviero Palma, a ţinut să-i mulţumească, în mod special, româncei şi managerului ei. „Simona Halep a fost foarte receptivă, când am discutat despre venirea la Palermo. Şi Virginia Ruzici, managerul ei, a fost foarte amabilă cu noi. Oamenii din Italia o iubesc pe Simona Halep şi înregistrarea video cu anunţul ei (n.r. - confirmarea participării la Palermo) a avut un succes uriaş, în social media. Este o persoană foarte amabilă, o poţi compara cu fata din vecini, iar lucrul ăsta o face şi mai plăcută. De decenii, Palermo nu a mai primit o jucătoare care a fost numărul 1 mondial. Oraşul nostru e dedicat tenisului, venirea ei va fi de mare interes pentru toată lumea“, a declarat Oliviero Palma pentru Digi Sport, postul care va şi transmite turneul de la Palermo.

Îndemn la prudenţă

Oficialul italian a vorbit şi despre provocările pe care le presupune organizarea unui asemenea eveniment, în plină luptă cu noul coronavirus, care a dat peste cap vieţile oamenilor de pretutindeni. 

„Suntem foarte fericiţi că vom putea organiza primul turneu din circuitul feminin, după pauza forţată, dar, în acelaşi timp, înţelegem că avem o responsabilitate uriaşă. Trebuie să demonstrăm lumii că se poate juca tenis, însă numai dacă respectăm toate măsurile de protecţie sanitară. Dacă totul va decurge normal, va fi încă un semnal că viaţa se îndreaptă spre normalitate. Sicilia nu a fost la fel de afectată de COVID-19, precum restul ţării, dar tot ce s-a întâmplat ne-a făcut să privim viaţa altfel, să o apreciem mai mult. Îi sfătuiesc pe musafirii noştri să viziteze oraşul, să meargă la plajă, dar să nu uite că inamicul e după colţ. Purtaţi masca, păstraţi distanţa, folosiţi dezinfectant şi sperăm să ne vedem şi în viitor la Palermo“, a mai spus italianul.

22 februarie este ziua în care Simona Halep a jucat utimul meci oficial, într-o competiţie WTA, când s-a impus în finala turneului de la Dubai. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite