Halep, în finala de la Praga: Begu, ghinion teribil când era pe val

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca şi cum nu era de ajuns că a fost nevoită să joace două meciuri, în decurs de câteva ore, Irina a fost lovită şi de o accidentare care, practic, a scos-o din meciul cu Simona, într-un moment în care juca mai bine decât fostul lider mondial.

Halep - Begu ar fi trebuit să fie, teoretic, conform tradiţiei întâlnirilor de până acum, o simplă formalitate pentru Simona. Când în precedentele şase întâlniri, ţi-ai învins adversara de fiecare dată, lăsându-i un singur set, e clar că şi în a şaptea partidă porneşti cu prima şansă.

Doar că acum, la Praga, Halep e departe de forma ei dinainte de pandemie. Se vede, în continuare, calitatea în jocul ei, a păstrat mobilitatea extraordinară pentru care e recunoscută în circuitul feminin, însă, de pildă, serviciul ei e extrem de slab, la ora actuală. Şi, una peste alta, se vede că abia a revenit după şase luni de pauză.

De partea cealaltă, Begu a intrat pe teren în semifinală, făcând o încălzire serioasă dimineaţă, prin victoria obţinută în faţa lui Sorribes Tormo (84 WTA), în sfertul rămas neterminat de vineri seară.

Soluţia medicului mai mult a încurcat-o pe Irina

Primul set a fost unul echilibrat în primele şase game-uri în care Begu a făcut primul break, însă Halep a răspuns imediat, la rândul ei, printr-un re-break. La 3-3, „Simo“ şi-a pierdut iarăşi serviciul, iar de această dată, Begu a profitat, ajungând la 5-3. După ce Halep şi-a făcut serviciul, la 5-4 pentru Begu, această a servit pentru primul set, dar Simona a făcut break la 30: 5-5.

Imediat, s-a văzut, din nou, că problemele fostului lider mondial apar când trebuie să sevească, fiindcă Begu a izbutit al treilea ei break pentru 6-5. Din păcate, la capătul acestui game, Irina s-a şi accidentat la palma dreaptă, având nevoie de îngrijiri medicale. Deşi doctorul i-a bandajat serios mâna, acest lucru mai mult a încurcat-o pe Begu!

La revenirea pe teren, ea n-a putut juca nici măcar un game întreg cu palma bandajată. S-a văzut, în mod clar, că nu mai simte racheta. Aşa că, după fiecare punct, a tot desfăcut bandajul, terminând game-ul pierdut pe serviciul ei, la 15, fără bandaj şi vizibil descumpănită din cauza accidentării suferite.

Nici în tiebreak Begu nu şi-a mai revenit, cedând, clar, cu 2-7, după 55 de minute.

În setul doi, având în faţă o adversară accidentată şi demoralizată, Halep a avut o misiune facilă: s-a dus la 2-0 şi s-a impus cu 6-3.

În finala de duminică (ora 14.30, Digi Sport 2), Halep o va întâlni pe belgianca Elise Mertens (23 WTA). În semifinale, aceasta a trecut de vedeta locală, Kristyna Pliskova (69 WTA), scor 7-5, 7-6. 

Halep şi Mertens s-au întâlnit de patru ori până acum, bilanţul fiind de 3-1 în favoarea jucătoarei din Constanţa. Singura înfrângere a Simonei a venit chiar într-o altă finală, la Doha 2019, după cum se poate vedea mai jos:

*2020 (Australian Open, optimi): 6-4, 6-4 Halep

*2019 (Doha, finală): 3-6, 6-4, 6-3 Mertens

*2018 (French Open, optimi): 6-2, 6-1 Halep

*2018 (Madrid, turul II): 6-0, 6-3 Halep

CITEŞTE ŞI:

VIDEO FOTO Halep şi Begu, moment simpatic: Cum s-au felicitat după meci

Halep, declaraţii pline de bun simţ: Ce a spus despre victoria cu Begu şi finala de duminică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite