Halep, faţă în faţă cu o jucătoare care a scris istorie: Anisimova a reuşit deja o performanţă uluitoare în lumea tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anisimova

Pe când avea 17 ani, Simona Halep juca doar în calificările turneelor de Grand Slam. În schimb, adversara ei din sferturile de la French Open 2019 (astăzi, ora 15.00, Eurosport) a ajuns deja la un nivel pe care alte jucătoare nu-l ating într-o carieră întreagă.

Amanda Anisimova (51 WTA) are cel mai slab clasament dintre cele opt jucătoare care au ajuns în sferturile de la French Open 2019, însă doar ea şi Marketa Vondrousova (38 WTA) se pot lăuda cu performanţa de a fi câştigat pe bandă la Paris, fără set pierdut!

În ceea ce o priveşte pe Anisimova, parcursul acesteia la Roland Garros e chiar unul istoric. Ea e prima jucătoare născută din 2000 încoace care atinge sferturile unui Grand Slam! Iar performanţa ei e cu atât mai remarcabilă, cu cât, la băieţi, niciun jucător născut în acest secol nici măcar n-a reuşit să câştige vreun meci până acum la turneele majore!

Dintre jucătoarele americane, ultima care a ajuns în sferturile French Open la o vârstă atât de fragedă a fost Jennifer Capriati, în 1993.

A luat titlul la Bogota, pe zgură

Această „explozie“ pentru Anisimova vine după ce americanca a avut rezultate excelente şi în perioada junioratului, câştigând US Open 2017 şi jucând finala la French Open 2016.

Înainte de a debuta la French Open 2019, Amanda a avut 11 partide disputate pe zgură dintre care 7 câştigate. În luna aprilie, la Bogota (Columbia), Anisimova a cucerit primul ei titlu WTA chiar pe zgură. Ce-i drept, după acest triumf a dezamăgit în turneele cu adevărat mari, ieşind în calificări, atât la Madrid, cât şi la Roma. A început însă să lege, din nou, victoriile la Paris. 

La Roland Garros, ea a trecut, pe rând, de următoarele jucătoare pentru a ajunge în sferturi:

*Turul I: Tan (265 WTA): 6-3, 6-1

*Turul II: Sabalenka (11 WTA): 6-4, 6-2

*Turul III: Begu (116 WTA): 7-6, 6-4

*Optimi: Bolsova Zadoinov (137 WTA): 6-3, 6-0

French Open 2019, sferturi, feminin

Marţi 

Stephens (7 WTA) – Konta (26 WTA)

1-6, 4-6

Vondrousova (38 WTA) – Martici (31 WTA)

7-6, 7-5

Miercuri

Keys (14 WTA) – Barty (8 WTA)

Halep (3 WTA) – Anisimova (51 WTA)

*Dacă va trece de Anisimova, Halep va juca în semifinale, fie cu Keys, fie cu Barty.

*Finala feminină de la French Open e programată pentru sâmbătă, ora 16.00, ora României (Eurosport).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite