Halep, emoţii pentru Australian Open!Şanse mari ca primul turneu de Grand Slam al anului să fie amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus care afectează întreaga planetă de mai bine de 8 luni ar putea modifica şi calendarul de anul viitor din tenis, primul turneu de Grand Slam din 2021 fiind deja în pericol să fie amânat

Programat în luna ianuarie, Australian Open a fost singurul Grand Slam din 2020 care nu a fost influenţat de apariţia virusului COVID-19. Roland Garros şi US Open au fost decalate, însă au fost afectate de prezenţa jucătorilor care a lăsat mult de dorit, în timp ce turneul de la Wimbledon a fost anulat. 

Din păcate, însă, se pare că nici Australian Open 2021 nu va scăpa de efectele pandemiei. Autorităţile locale de la Melbourne, prin vocea lui Daniel Andrews, premierul statului Victoria, au anunţat că iau în calcul să amâne competiţia care ar trebui să se desfăşoare în intervalul 18-31 ianuarie. Nu se pune problema anulării evenimentului, dar decalarea acestuia pentru luna martie sau aprilie este luată foarte serios în calcul. Unul dintre motivele principale ale amânării ţine de faptul că australienii nu pot asigura carantina sportivilor din luna decembrie. „Nu este un lucru uşor să primim sute sau mai mult de 1.000 de jucători, oameni din anturajul sportivilor şi jurnaliştii care participă la astfel de evenimente  majore. Trebuie să poată veni în siguranţă şi noi trebuie să le asigurăm toate condiţiile. Sunt încrezător că vom avea un Grand Slam în Australia în prima parte a anului viitor, dar nu aş putea să vă spun acum data exactă“, a spus oficialul de la Antipozi. 

O eventuală amânare a competiţiei îi va da peste cap programul Simonei, jucătoarea noastră declarând, în urmă cu câteva zile, la Digisport, că aşteaptă cu nerăbdare să revină în circuit tocmai în Australia. „Mă antrenez zi de zi la Bucureşti, iar când ajung în Australia voi avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a mă pregăti cu Darren şi Arti. Sunt pregătită pentru o astfel de deplasare şi sper să fie bine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite