Halep, cu două viteze: bine şi foarte bine! Evoluţie solidă şi calificare în sferturile de finală la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a câştigat fără emoţii meciul cu Dayana Yastremska (29 WTA) şi a ajuns printre ultimele 8 jucătoare ale competiţiei din capitala Italiei.

Simona Halep s-a urnit mai greu în partida din optimi. Chiar dacă primele trei game-uri au fost echilibrate, toate au mers în contul jucătoarei din Ucraina. Sub privirile Lui Darren Cahill, aflat în tribune, Simona a apăsat serios pe acceleraţie, a luat 12 din următoarele 13 puncte şi a egalat situaţia pe tabelă, 3-3. Pâna la 5-5 s-a mers cu serviciul, apoi Halep şi-a ridicat iar nivelul de joc, a câştigat următoarele două game-uri la 15 şi a luat setul după 44 de minute.

Partea secundă a debutat tot cu Halep la conducerea ostilităţilor, 3-0, cu două break-uri. Pe fondul unei relaxări a româncei, Yastremska a recuperat imediat unul dintre ele şi a reuşit să se ţină scai de adversara sa până la 5-4. SImona nu a avut însă niciun fel de emoţii şi a închis meciul pe propriul serviciu, după o oră şi 29 de minute.

În sferturile de fnală, Simona o va întâlni pe kazaha Yulia Putintseva (locul 30 WTA), învingătoare în  optimi în faţa Elenei Rybakina (locul 18 WTA), 4-6, 7-6 (3), 6-2. Rybakina a condus cu set şi 5-2 în setul doi, dar apoi a pierdut.

Halep şi Putintseva s-au mai întâlnit o singură dată, anul acesta la Australian Open, iar sportiva noastră s-a impus în minimum de seturi, 6-1, 6-4. 

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 37.910 euro şi cu 190 puncte WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, la 16 august, turneul de la Praga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite