Halep, descrisă perfect de o legendă: Martina Navratilova a explicat de ce Simona încă n-a câştigat un Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Getty Images

Simona Halep a început a treia săptămână la rând pe locul 1 WTA, se află de 197 de săptămâni consecutiv în Top 10 mondial, însă nu şi-a trecut în CV, deocamdată, un trofeu de Grand Slam.

Simona Halep face parte dintr-o categorie rară a jucătoarelor care au ajuns pe locul 1 WTA, fără să fi câştigat fie la Australian Open, French Open, Wimbledon sau US Open.

„Adevărul“ a explicat aici că doar alte şase sportive s-au aflat într-o situaţie identică de-a lungul anilor.

Martina Navratilova (61), cea care a stat 332 de săptămâni pe locul 1 mondial, câştigând şi 18 trofee de Grand Slam, a explicat, potrivit Digi Sport, de ce Simona Halep e cea mai consistentă jucătoare din circuitul feminin, însă n-a triumfat până acum şi în marile competiţii.

Ce a spus?

*Ca să ajungi pe locul 1 trebuie să fii grozav, excelent şi consistent. La un Slam poţi să prinzi două săptămâni bune şi să câştigi. Ca să fii numărul 1, trebuie să fii mai bun decât toţi. Ca să câştigi un Grand Slam trebuie doar să fii mai bun decât cei 7 jucători pe care îi întâlneşti.

*Tenisul procentual te duce pe primul loc, dar nu-ţi va aduce multe turnee de Grand Slam pentru că ajungi să întâlneşti alte jucătoare în formă, împotriva cărora trebuie să joci un tenis mai mult decât procentual.

*În finala la Roland Garros (n.r. – cu Jelena Ostapenko în 2017), Simona a fost precaută şi a fost aproape de a triumfa. Tenisului ei a fost procentual, dar a avut şi multe momente în care a încercat lovituri decisive. În momentele importante n-a riscat şi a plătit preţul. După acel eşec, a devenit mai bună în momentele importante. Dar, încă o dată, tenisul procentual te duce departe, dar nu-ţi aduce multe Grand Slam-uri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite