Halep, depăşită de Andreescu în clasament: Simona riscă să ajungă şi mai jos după turneul de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul problemelor medicale, Simona Halep a intrat într-o criză de formă după ce a câştigat Wimbledon. Iar preţul pentru rezultatele slabe din ultimele săptămâni îl plăteşte acum.

Bianca Andreescu s-a calificat, fără probleme, în sferturile de la China Open şi succesul obţinut cu americanca Jennifer Brady (66 WTA) a ridicat-o pe „Bibi“ în ierarhia virtuală.

În acest moment, Andreescu a trecut pe 4, peste Simona Halep, după cum se poate vedea mai jos:

1. Barty 6.661 de puncte

2. Pliskova 6.015p

3. Svitolina 5.525p

4. Andreescu 5.050p

5. Halep 4.962p

6. Osaka 4.836p

7. Kvitova 4.776p

8. Bertens 4.320p

9. S. Williams 3.935p

10. Bencic 3.848p

Problema lui Halep e că, în acest moment, primele trei jucătoare care se află după ea în clasament au ajuns toate în sferturile de la China Open. Ceea ce înseamnă că mai pot acumula puncte pentru a trece peste Simona în ierarhia WTA.

Concret, dacă Osaka o învinge în sferturi pe Andreescu, atunci japoneza acumulează 5.011 puncte, trece pe 5, iar Simona cade pe 6.

Dintre Kvitova şi Bertens, una poate trece, de asemenea, peste Halep în clasament. Prima are nevoie de o calificare în finală, în timp ce Bertens trebuie să câştige turneul. Cele două scenarii nu se pot întâmpla simultan, întrucât, dacă vor învinge în sferturi, Kvitova şi Bertens se vor intersecta în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite