Halep, demolată: Cele trei capitole la care a fost surclasată de Swiatek

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, învinsă fără drept de apel în optimile de la French Open 2020
Simona Halep, învinsă fără drept de apel în optimile de la French Open 2020

Eliminarea campioanei din 2018 în faţa unei jucătoare din afara Top 50 a fost cea mai mare surpriză a turneului parizian de până acum.

Simona Halep (2 WTA) s-a oprit după 17 victorii la rând în circuitul feminin, bilanţ care i-a adus trei trofee la Dubai, Praga şi la Roma. O asemenea consistenţă e, pur şi simplu, nemaiîntâlnită în tenisul feminin de astăzi!

Chiar şi aşa, rămâne o senzaţie de tristeţe după eliminarea suferită de Simona în optimile de la French Open 2020, pentru că eşecul cu Iga Swiatek (Polonia, 19 ani, 53 WTA) a venit într-un moment în care românca era pe val şi scăpase şi de multe adversare periculoase la Paris. Pe scurt, „Simo“ părea să aibă drum deschis spre trofeul din acest an, la Roland Garros.

Din păcate, în duelul cu Swiatek, Halep a fost, pur şi simplu, surclasată de adversara ei. Ultima înfrângere a româncei până la cea de duminică fusese la Melbourne, la 30 ianuarie, cu Garbine Muguruza, în semifinalele Australian Open 2020. Şi atunci, ca şi acum, Simona a pierdut în mimimum de seturi, însă toată lumea tenisului a convenit că acel meci a fost pe muchie de cuţit. De această dată, din păcate, Swiatek a fost superioară la toate capitolele.

Iar trei statistici prezentate de cei de la „The Tennis Podcast“ spun totul despre partida Swiatek - Halep:

Concret, la lovituri câştigătoare, românca n-a ajuns nici măcar la jumătate din totalul adversarei (30-12 pentru Swiatek).

Apoi, Halep n-a avut nici măcar o minge break, comparativ cu cele 14 de care a beneficiat poloneza de 19 ani.

În fine, şi la capitolul punctelor câştigate, Halep a fost depăşită, în mod clar, bilanţul fiind de 66-43 în favoarea lui Swiatek. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite