Halep, decizie drastică după ce a apărut Omicron: „Stau acasă!“. Ce zice de carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a renunţat, de-a lungul anilor, la mai multe competiţii importante de teama îmbolnăvirii.

În 2016, constănţeanca a sărit peste Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika. Decizie pe care, probabil, o regretă acum, având în vedere că nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo n-a ajuns. De această dată, o accidentare a ţinut-o acasă pe Simona.

Şi în primul an al pandemiei, Halep a luat o decizie neinspirată: a sărit peste US Open (31 august - 13 septembrie). La scurt timp după Flushing Meadows, „Simo“ era diagnosticată cu COVID-19, stând acasă!

Acum însă, ultima decizie a Simonei e una perfect logică. Ea ar fi trebuit să meargă în Africa de Sud pentru un demonstrativ stelar despre care „Adevărul“ a scris aici, în perioada 18-19 decembrie. Între timp, ea a renunţat la participare, mai ales că, în contextul apariţiei tulpinii Omicron, cam toate zborurile de la Africa au fost suspendate. 

Aşadar, până la finalul anului, Halep se va pregăti, pur şi simplu, la Bucureşti. Apoi, va merge în Australia. Aici, va juca minimum un turneu WTA de pregătire, după care va debuta în primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Ceea ce o preocupă pe „Simo“, în acest moment, e că australienii încă n-au renunţat la regimul de carantină totală, inclusiv pentru persoanele vaccinate, care sosesc în ţară din străinătate. Halep speră ca până la plecarea spre Australia, autorităţile din această ţară să modifice regimul de carantină pentru persoanele vaccinate.

Ce a spus Simona Halep?

*Nu mai particip la niciun turneu, la niciun demonstrativ, stau acasă mai bine şi încerc să mă pregătesc cât se poate de bine. Ca să am, totuşi, un început de an mai bun. 

*În Bucureşti mă antrenez, ca de fiecare dată, nu plec. Dacă e să mai plec, câte un weekend, dar doar să mă relaxez.  

*Sunt schimbări de la zi la zi, aş putea spune. În Australia, acum sunt câteva zile de carantină dură. Dar mai e o lună şi sper să dispară această carantină pentru că nu-mi place deloc şi m-ar încruca mental. Am crezut că scăpăm, dar acum a apărut această nouă versiune a virusului, care ne-a debusolat puţin.

Programul primelor turnee din 2022

*2-9 ianuarie: Adelaide International 1 (WTA 250)

*3-9 ianuarie: Melbourne Summer Events (două turnee WTA 250)

*9-15 ianuarie: Sydney Tennis Classic (WTA 500)

*9-15 ianuarie: Adelaide International 2 (WTA 250)

*17-30 ianuarie: Australian Open (Grand Slam)

*Simona Halep încă n-a anunţat în ce competiţii va evolua înainte de Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite