Halep, contestată, din nou, din ţară: Fosta mare înotătoare Beatrice Câşlaru spulberă visul Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat pentru vara acestui an (23 iulie - 8 august), ceea ce prelungeşte suspansul în privinţa unui subiect controversat.

De când a câştigat Wimbledon 2019, Simona Halep (3 WTA) şi-a exprimat o dorinţă: să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Având în vedere că a lipsit de la JO 2016, de teama virusului Zika, şi e posibil să se retragă din activitate până în 2024, când se vor organiza Jocurile de la Paris, e lesne de înţeles de ce „Simo“ insistă pentru acest lucru, de a fi portdrapelul delegaţiei, în Japonia. Practic, vorbim despre singura şansă reală a lui Halep de a avea acest privilegiu şi de a intra în clubul select al sportivilor cărora le-a revenit această onoare, de-a lungul anilor.

Doar că nu toată lumea e de acord cu ideea lui Halep, aprobată, deocamdată, doar verbal de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu. De exemplu, fosta mare înotătoare, Beatrice Câşlaru (45 de ani), tocmai a spus, public, că nu crede că Halep trebuie să fie portdrapel, la Tokyo. Câşlaru a avut o postare în acest sens pe pagina de Facebook a jurnalistului Andrei Nourescu.

Ce a scris Beatrice Câşlaru?

*Cine vrea ea să fie? (n.r. - Halep). Cum se face că are tupeul să pretindă asta, când ar fi fair-play, întâi, să câştige medalie şi apoi, peste 3 ani, sa ceara steagul. Sau hai să îi dăm steagul, dacă ne aduce aurul olimpic.

*Eu nu voi uita când doamna Lipă (n.r. - Elisabeta Lipă) a purtat drapelul la Olimpiadă. Nu a comentat nimeni. Că nu te poţi egala cu palmaresul lor, al campionilor. Pe mine, Halep nu mă convinge deloc că merită să poarte drapelul.

2 medalii olimpice a cucerit Beatrice Câşlaru, un argint (200m mixt) şi un bronz (400 m mixt), ambele la Sydney 2000.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite