Halep, conştientă că va avea viaţă grea, în optimi: Ce a declarat despre Mertens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
halep

Halep e singura româncă rămasă pe tabloul întrecerii feminine din Spania, în condiţiile în care celelalte trei, Ana Bogdan (102 WTA), Irina Begu (75 WTA) şi Sorana Cîrstea (58 WTA), au fost eliminate, în runda inaugurală.

Primele două meciuri jucate de Simona la Madrid, cu Sorribes Tormo (46 WTA) şi Saisai Zheng (57 WTA ), au avut aceeaşi desfăşurare, cu românca dominantă în startul întâlnirilor. Simona, foarte concentrată şi agresivă, şi-a adjudecat ambele prime seturi la zero şi a menţinut ritmul şi în debuturile seturilor secunde. Pe finalul partidelor, pe fondul grabei şi al lipsei de concentrare ale sportivei din Constanţa, adversarele au reintrat firav în joc. Chiar şi aşa, Simo nu a avut probleme în a închide relativ repede conturile, cele două întâlniri terminându-se fiecare în mai puţin de 85 de minute. 

La interviurile de după victorii, Simona şi-a liniştit fanii şi i-a asigurat că a trecut cu bine peste accidentarea de umăr. „Durerea care m-a făcut să lipsesc în meciul cu Italia, din Billie Jean King Cup, a trecut, din fericire. Acum, mă pot bucura de aceste săptămâni, în sfârşit eliberată de problemele fizice. Abia aşteptam acest moment”, a declarat Simona. 

De asemenea, românca a vorbit şi despre bucuria de a evolua din nou cu suporteri în tribune şi a ţinut să precizeze că turneul din capitala Spaniei este unul dintre favoritele ei. „Mă simt ca acasă aici. E mereu o plăcere să revin aici, la Madrid, mă bucur să fiu aici, am oameni extraordinari lângă mine. Madridul şi Roma sunt turnee de care sunt foarte ataşată, pentru mediu, pentru amintiri şi pentru numărul mare de fani care mă înconjoară cu afecţiune. Sunt mulţi spectatori români la ambele turnee şi, de aceea, pentru mine, aceste două competiţii sunt ca o a doua casă. În mod cert, obţinerea unui rezultat bun la Jocurile Olimpice e obiectivul principal pentru acest sezon. Ţin mult să aduc o medalie României”, a mai spus Halep. 

În optimi, Simona va da însă peste o adversară periculoasă, belgianca de pe locul 16 WTA, Elize Mertens, Scorul întâlnirilor directe îi este însă net favorabil tenismenei române, 4-1, cu două dintre partide jucate cu trofeul pe masă. Prima finală a fost la Doha (2019) şi a fost câştigată de Elise, iar cealaltă, la Praga (2020), s-a încheiat cu victoria Simonei. 

„Pe Mertens am întâlnit-o deja de câteva ori, ştiu cum joacă. Va fi dificil pentru că mereu intră în teren, stă pe linia de fund şi îi place să lovească tare mingile”, a spus Simona Halep, conform gsp.ro.

Surprize mari în primele tururi

Tabloul feminin de la Madrid nu a fost ocolit de rezultate suprinzătoare. Astfel, în manşa secundă s-au oprit favorita numarul 2, Naomi Osaka (2 WTA), eliminată de Karolina Muchova (Cehia - 20 WTA), scorul 6-4, 3-6, 6-1, Kiki Bertens (10 WTA şi deţinătoarea trofeului), care a pierdut la rusoaica Veronika Kudermetova (28 WTA), scor 6-4, 6-3, şi Karolina Pliskova (9 WTA), învinsă în două seturi de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-0, 7-5. 

Româncele, la Madrid Mutua Open

Turul I

*Bogdan (102 WTA) - Sevastova (54 WTA)

0-6, 3-6

*Cîrstea (58 WTA) - Pegula (33 WTA)

6-7, 3-6

*Begu (75 WTA) - Kasatkina (37 WTA)

6-4, 4-6, 6-7

*Halep (3 WTA) - Sorribes Tormo (46 WTA)

6-0, 7-5

Turul II

Halep (3 WTA) - Zheng (57 WTA)

6-0, 6-4

Optimi, astăzi, nu înainte de ora 14.00

Halep (3 WTA) - Mertens (16 WTA)

Digi Sport 2 transmite turneul în România.

Meciurile Halep - Mertens

*2020 (Praga, zgură): 6-2, 7-5 Halep

*2020 (Australian Open, hard): 6-4, 6-4 Halep

*2019 (Doha, hard): 3-6, 6-4, 6-3 Mertens

*2018 (Roland Garros, zgură): 6-2, 6-1 Halep

*2018 (Madrid, zgură): 6-0, 6-3 Halep

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite