Halep şi Cîrstea şi-au aflat adversarele de la Doha: Sorana se va duela şi ea cu cea mai în formă jucătoare din 2020!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au aflat traseul de la Doha
Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au aflat traseul de la Doha

Simona Halep şi Sorana Cîrstea, primele două românce în clasamentul mondial, vor juca săptămâna viitoare în turneul de categorie Premier 5 de la Doha, programat în perioada 23-29 februarie.

Cîrstea, beneficiara unui wildcard pentru tabloul principal, a avut parte de o tragere dură, urmând să o înfrunte în primul tur de la Doha pe jucătoarea cu patru finale jucate în primele sale cinci turnee din 2020 - Elena Rybakina. Începând de luni, indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, de la Dubai, contra Simonei Halep, reprezentanta Kazahstanului va bifa o nouă cea mai bună clasare a carierei - locul 17 WTA (posibil 16 WTA, în cazul unei victorii în faţa constînţencei). Rybakina este, de departe, cea mai în formă şi mai constantă jucătoare în acest start de sezon, având deja 19 victorii şi doar trei înfrângeri, bilanţ care o poziţionează pe locul 7 în "Race" - clasamentul pentru Turneul Campioanelor.

Dacă trece de Rybakina, Sorana se va duela mai departe cu Polona Hercog sau Alison Van Uytvanck, privind apoi spre un posibil duel în optimi cu liderul mondial, Ashleigh Barty.

Simona Halep, favorită doi a tabloului - după australianca Ashleigh Barty, va debuta direct în turul doi, la fel ca la Dubai. Sportiva antrenată de Artemon Apostu Efremov, care a mers la dubla asiatică fără Darren Cahill, va deschide parcursul la Doha cu un meci împotriva învingătoarei dintre letona Anastasija Sevastova şi estona Anett Kontaveit.

Traseul virtual al Simonei Halep spre finală, la Doha:

Tur 1 - liber

Tur 2: Anastasija Sevastova sau Anett Kontaveit

Optimi: Maria Sakkari (cap de serie 15), Julia Goerges, Donna Vekic sau o jucătoare venită din calificări

Sferturi: Kiki Bertens (#7), Marketa Vondrousova (#12), Saisai Zheng, Su Wei-Hsieh sau Vera Zvonareva

Semifinale: Belinda Bencici (#4), Elina Svitolina (#5), Aryna Sabalenka (#9), Elise Mertens (#16)

Finală: Barty (#1), Karolina Pliskova (#3), Kenin (#6), Kvitova (#8), Muguruza (#11), Rybakina (#14)

Simona Halep a jucat finală la Doha în 2019, fiind învinsă de belgianca Elise Mertens. În 2014, la primul turneu jucat de constănţeancă din postura de membră Top 10, ea a câştigat singurul său titlu la Qatar Open, după ce, începând cu faza sferturilor de finală, a învins trei jucătoare din Top 10 mondial (Sara Errani, Agnieszka Radwanska şi Angelique Kerber - 6-2, 6-3 în finală).

Rom\nia nu are reprezentantă în calificările de la Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite