Halep, fără armele necesare pentru un meci cu Pliskova: Victor Hănescu a explicat de ce Simona a pierdut categoric

Halep, fără armele necesare pentru un meci cu Pliskova: Victor Hănescu a explicat de ce Simona a pierdut categoric

Simona Halep avea şapte victorii în nouă meciuri cu Karolina Pliskova (7 WTA) până la duelul de la Miami Open, însă acum n-a reuşit să găsească cheia unui nou succes.

Simona Halep a părăsit Miami Open după o prestaţie surprinzător de slabă, devenind de nerecunoscut din momentul în care a ajuns la 5-3 în primul set. De aici, a început căderea Simonei, care a cedat nouă game-uri la rând.

Fostul jucător de tenis, Victor Hănescu, a explicat la ProSport Live de ce jocul fostului lider mondial n-a fost cel potrivit pentru un duel cu Pliskova.

Ce a spus Victor Hănescu?

*Simona şi-a îmbunătăţit primul serviciu. La prima vedere, pare că e bun primul, dar n-a câştigat punctele. N-are forţă. Şi serviciul doi necesită mai multă grijă, iar în cazul Pliskovei, o jucătoare puternică, poate returna foarte tare şi uşor.

*Simona are probleme cu jucătoarele care lovesc puternic, precum Pliskova. Ei îi place să alerge mult, dar o adversară ca cea din Cehia o face pe Simona să adopte o poziţie defensivă, fiind departe de linia de fund. Astfel, e ineficientă.

*Clar, Firicel Tomai a pus bazele jocului ei. A dus-o până în top 50, iar din colaborarea cu Cahill a învăţat foarte mult pe mental, cum să gestioneze momentele importante. E foarte important să ai lângă tine o echipă bună. Dacă eşti atât de sus, înseamnă că eşti bun, dar trebuie să vezi ce poţi să îmbunătăţeşti. Cahill a făcut diferenţa şi a dus-o de pe 30 pe locul 1. Sunt reglaje pe care trebuie să le faci şi să ai încredere că le poţi face.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: