Halep, fără armele necesare pentru un meci cu Pliskova: Victor Hănescu a explicat de ce Simona a pierdut categoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep avea şapte victorii în nouă meciuri cu Karolina Pliskova (7 WTA) până la duelul de la Miami Open, însă acum n-a reuşit să găsească cheia unui nou succes.

Simona Halep a părăsit Miami Open după o prestaţie surprinzător de slabă, devenind de nerecunoscut din momentul în care a ajuns la 5-3 în primul set. De aici, a început căderea Simonei, care a cedat nouă game-uri la rând.

Fostul jucător de tenis, Victor Hănescu, a explicat la ProSport Live de ce jocul fostului lider mondial n-a fost cel potrivit pentru un duel cu Pliskova.

Ce a spus Victor Hănescu?

*Simona şi-a îmbunătăţit primul serviciu. La prima vedere, pare că e bun primul, dar n-a câştigat punctele. N-are forţă. Şi serviciul doi necesită mai multă grijă, iar în cazul Pliskovei, o jucătoare puternică, poate returna foarte tare şi uşor.

*Simona are probleme cu jucătoarele care lovesc puternic, precum Pliskova. Ei îi place să alerge mult, dar o adversară ca cea din Cehia o face pe Simona să adopte o poziţie defensivă, fiind departe de linia de fund. Astfel, e ineficientă.

*Clar, Firicel Tomai a pus bazele jocului ei. A dus-o până în top 50, iar din colaborarea cu Cahill a învăţat foarte mult pe mental, cum să gestioneze momentele importante. E foarte important să ai lângă tine o echipă bună. Dacă eşti atât de sus, înseamnă că eşti bun, dar trebuie să vezi ce poţi să îmbunătăţeşti. Cahill a făcut diferenţa şi a dus-o de pe 30 pe locul 1. Sunt reglaje pe care trebuie să le faci şi să ai încredere că le poţi face.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite