Halep, analizată de antrenorul ei: Care e problema numărul 1 a Simonei şi ce a reuşit la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep are un bilanţ excelent în 2020: 15 victorii în 17 meciuri
Simona Halep are un bilanţ excelent în 2020: 15 victorii în 17 meciuri

Revenită pe teren după 471 de zile, Simona Halep (2 WTA) a câştigat al doilea turneu la rând în 2020, Prague Open, după cel de la Dubai, în luna februarie.

Acest sezon putea fi cel mai bun din cariera Simonei Halep de până acum, dacă ne luăm după cifre. Concret, constănţeanca a jucat 17 partide, dintre care 15 câştigate! Cu un astfel de bilanţ, „Simo“ a cucerit trofee în Emirate şi în Cehia, ajungând la 21 de titluri WTA.

Din păcate, într-un astfel de sezon, tenisul s-a oprit şase luni, din cauza pandemiei. Şi inclusiv acum, după reluarea circuitelor, sunt puţine turnee şi mai puţini jucători dispuşi să facă deplasări lungi, pentru a participa la ele. Din acest motiv, de pildă, Halep are şanse minime să meargă la US Open (31 august - 13 septembrie), Grand Slam la care au renunţat deja campionii de anul trecut, Rafael Nadal şi Bianca Andreescu.

Până vom afla decizia defintivă a Simonei în privinţa US Open 2020, antrenorul ei din România, Artemon Apostu-Efremov (41 de ani), a analizat jocul ei, la Praga, într-o intervenţie la Digi Sport.

Ce a spus Artemon Apostu-Efremov?

*A fost o săptămână foarte dificilă, să reiei ritmul de turnee nu e niciodată uşor, mai ales după 5 luni de pauză, dar Simona şi-a găsit din ce în ce mai bine nivelul, de la zi la zi. A avut puterea să lupte atunci când lucrurile au fost dificile şi, de aceea, e o mare campioană.

*Problema e că, în timpul turneului, nu se pot face foarte multe, atunci îmbunătăţirile se văd de la meci la meci, dar nu sunt atât de mari. E important că a reuşit să gestioneze situaţia şi fără să-i meargă atât de bine serviciul. Chiar dacă i-a fost mai greu şi au fost momente de frustrare, până la urmă a avut puterea să ducă meciurile la bun sfârşit. Primele două meciuri au fost mult mai strânse, mai chinuite, apoi şi-a găsit mai uşor ritmul, mai des reperele, şi a reuşit să se impună mai clar.

*Altfel simţi terenul, mingea, la al 5-lea meci. Stilul Polonei Hercog (n.r. - adversara din primul meci) e unul foarte diferit pentru WTA, serveşte cu viteză de multe ori ca un băiat, în plus, are acel kick, care e deranjant. Joacă slice cu backhand-ul, e un mix mai dificil de abordat. În plus, a fost şi primul meci, deci misiunea a fost şi mai dificilă, dar, până la urmă, lucrurile s-au legat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite