Halep poate avea un 2020 spectaculos: Ce urmează pentru Simona după eliminarea de la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a lăsat, per ansamblu, o impresie bună la Australian Open. FOTO: EPA-EFE
Simona Halep a lăsat, per ansamblu, o impresie bună la Australian Open. FOTO: EPA-EFE

Parcursul Simonei la Australian Open s-a încheiat în semifinale, după o înfrângere dramatică în faţa Muguruzei (32 WTA). Scăpată de grijile Fed Cup-ului în acest an, pentru constănţeancă urmează o pauză competiţională până în a treia săptămână a lunii februarie.

Simona Halep a ratat şansa de a câştiga, în premieră, Australian Open, însă, per ansamblu, a făcut un turneu bun, în care a practicat un joc solid. De aceea, atât ea, cât şi fanii ei pot spera la un 2020 cu rezultate spectaculoase.

Ce urmează însă pentru constănţeanca după această lună petrecută în Australia, la Adelaide şi la Melbourne? Într-o primă fază, „Simo“ se va întoarce acasă, pentru a-şi reîncărca bateriile şi pentru a ataca apoi turneele din luna februarie din Orientul Mijlociu. Diferenţa faţă de anul trecut e că, acum, Halep a scăpat de grijile Fed Cup-ului, renunţând la această competiţie pentru a se concentra pe parcursul ei în circuitul WTA şi pe câştigarea unei medalii olimpice pentru România, la Tokyo, în vară. 

În aceste condiţii, când echipa României va înfrunta Rusia în barajul Fed Cup-ului, la Cluj, la 7 şi 8 februarie, Halep va fi acasă, pregătindu-se pentru turneele de la Doha şi Dubai. Cu precizarea că, în anii trecuţi, românca a sărit, uneori, peste una din cele două întreceri care îşi schimbă categoria de la un sezon la altul, făcând rocada. În 2020, Doha va fi un turneu Premier 5, în timp Dubai va fi „retrogradat“ la categoria Premier. Totuşi, sunt şanse mari ca Halep să joace în ambele competiţii din două motive. Pe lângă faptul că nu mai e implicată în Fed Cup, ea are puncte de apărat la ambele întreceri. În 2019, ea a jucat finala la Qatar Total Open, fiind învinsă de Mertens, pentru ca apoi, la Dubai, să avanseze până în sferturi, unde a cedat în faţa lui Bencic.

Şi-a asigurat locul 2

Parcursul de la Australian Open îi va aduce Simonei o urcare în ierarhia WTA care se va publica luni. Ea a abordat primul Grand Slam al anului de pe locul 3 în lume şi acum, după atingerea semifinalelor la Melbourne, şi-a asigurat locul 2 în următorul clasament. Şi, cu un avans consistent, de 811 puncte, faţă de Karolina Pliskova, care va fi pe 3, „Simo“ va rămâne, probabil, o perioadă mai lungă pe această poziţie. Din păcate, revenirea în fotoliul de lider mondial e, deocamdată, o misiune imposibilă, deoarece distanţa faţă de Ashleigh Barty e una uriaşă, de 2.266 de puncte! Nici dacă ar fi câştigat titlul la Australian Open, Simona nu putea spera, prea curând, la o revenire pe locul 1 WTA.

Stafful e mulţumit de parcursul australian

Simona Halep a bifat a doua ei prezenţă în semifinalele turneului de la Australian Open, după cea din 2018. Şi, de fiecare dată, românca a avut meciuri dramatice în această fază! Acum doi ani, ea a făcut o partidă formidabilă, de două ore şi 23 de minute cu Kerber, câştigată cu 6-3, 4-6, 9-7. Atunci, la 6-5 pentru Kerber în decisiv, „Simo“ a salvat două mingi de meci! 

Joi, din păcate, norocul şi-a întors faţa spre adversara Simonei. În primul act al duelului cu Muguruza, românca a avut patru mingi de set, însă a pierdut la tiebreak şi, de aici, a început căderea ei. Chiar şi aşa, constănţeanca de 28 de ani s-a luptat admirabil şi a arătat multe lucruri bune la Australian Open 2020. De aceeaşi părere a fost şi Artemon Apostu-Efremov, antrenorul român care face parte din stafful condus de Darren Cahill. Într-o intervenţie telefonică la Digi Sport, acesta a vorbit atât despre partida cu Muguruza, cât şi despre ce a realizat Simona la Melbourne.

„Un gram de inspiraţie şi de noroc şi Simona ar fi fost în finală. Suntem mândri de ea, de felul cum a gestionat meciurile, cum a luptat, şi sperăm să mai fie în această fază şi să treacă mai departe A servit excelent Muguruza. A fost un nivel foarte bun de joc de ambele părţi şi oricare din cele două merita să ajungă în faza finală. Au fost schimburi de mingi de-a dreptul senzaţionale. Totul s-a decis la câteva decizii mai inspirate. A fost foarte cald, Simona e nevoită să alerge foarte mult, mai ales pentru a-i face faţă unei jucătoare ca Muguruza. Bineînţeles, condiţiile au fost la fel pentru ambele jucătoare.Orice înfrângere e dureroasă, dar Simona are un caracter puternic şi sigur îl va gestiona şi va învăţa din el. Ne întoarcem acasă şi vom face programul de antrenament“, a declarat Apostu-Efremov.

495 de puncte are de apărat Simona Halep la Dubai şi la Doha. În Emirate, a atins sferturile în 2019 (190p), iar în Qatar a jucat finala (305p).  

Cum ar putea arăta calendarul Simonei Halep în următoarea perioadă

Februarie

*Dubai Duty Free Championship (17-29)

*Qatar Total Open (23-29)

Martie

*Turneul de la Indian Wells (11-22)

Aprilie

*Turneul de la Miami (24-4 mai)

Mai

*Turneul de la Madrid (1-10)

*Turneul de la Roma (10-17)

*Turneul de la Stuttgart (18-26)

*French Open (24-7 iunie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite