Hagi, transfer uriaş în America: Viitorul a dat încă o lovitură financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi, un patron mulţumit
Gheorghe Hagi, un patron mulţumit

Formaţia din Ovidiu are un sezon dezamăgitor din punct de vedere sportiv, fiind pe 11, loc de play-out. Din punct de vedere financiar însă, a realizat deja trei mutări profitabile, în 2021.

După Gabriel Iancu (Akhmat Grozny) şi Kevin Luckassen (Kayserispor), Alex Măţan a devenit al treilea fotbalist pe care Viitorul îl vinde, în acest sezon, pe o sumă mare pentru campionatul românesc.

Formaţia patronată de Gheorghe Hagi a anunţat, astăzi, vânzarea lui Alex Măţan (21 de ani) la Columbus Crew, grupare care evoluează în Major League Soccer (MLS). Potrivit informaţiilor neoficiale, suma afacerii se ridică la 1,5 milioane de dolari. Asta după ce Iancu a fost vândut pentru 500.000 de euro, iar în schimbul lui Luckassen s-a încasat, potrivit presei turce, 800.000 de euro.

Revenind la Măţan, acesta e un produs al Academiei Hagi şi, în trecut, a mai evoluat şi la Voluntari. În acest sezon de Liga I, el a bifat 23 de apariţii la Viitorul, adunând un gol şi şase pase decisive. Formaţia din Ovidiu a anunţat transferul mijlocaşului ofensiv printr-un comunicat oficial.

Ce a anunţat Viitorul?

*FC Viitorul Constanţa şi Columbus Crew au ajuns la un acord pentru transferul internaţionalului Under 21, Alexandru Măţan, la formaţia din Major League Soccer, campioana S.U.A în 2008 şi 2020! În vârstă de 21 de ani, Măţan a fost evoluat în 24 de partide din acest sezon pentru echipa noastră (23 în Liga I şi 1 în Cupa României).

*Produs al Academiei Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009, Alex Măţan a îmbrăcat, în toate competiţiile, de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanţa şi a contribuit la câştigarea, în 2019, a Cupei şi Supercupei României. 

*Alex este un component de bază al Naţionalei U21 a României, alături de care s-a calificat la C.E U21 din acest an. Mulţumim, Alex, pentru evoluţiile în tricoul negru-albastru şi îţi dorim mult succes la noua formaţie!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite