Hagi se repede la arbitri: „Am învăţat la 53 de ani că şi ei pot trage de timp“. Unde greşeşte „Regele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

Gică Hagi a precizat într-un comunicat pe siteul clubului că este nemulţumit de faptul că arbitrul Marcel Bîrsan a acordat doar patru minute de prelungire cu Astra.

În urma partidei cu Astra Giurgiu, din etapa a 8-a din play-off-ul Ligii 1, managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, face următoarele precizări:
- La 53 de ani am învăţat, din păcate, că în fotbal şi arbitrii pot trage de timp, nu numai adversarul. Se pierde foarte mult din viteza de joc, lucru care contează enorm în fotbalul modern, cu care ne dorim să concurăm. Nu comentez în niciun fel prestaţia arbitrilor din timpul jocului, ci ceea ce s-a întâmplat la final. S-au acordat doar 4 minute suplimentare, în condiţiile în care, în repriza secundă, au fost 6 schimbări, ceea ce înseamnă din start 3 minute pierdute cu înlocuirea jucătorilor. Înseamnă că pentru restul timpului, pentru toate momentele de pe parcusul partidei, s-a acordat un singur minut, nu ?  E o glumă sau cum ? Mai ales că în minutele de prelungire jucătorii adverşi au întârziat şi mai mult jocul prin trageri evidente de timp. Pentru aceste lucruri am fost supărat la final, nu din alte motive.
- Sunt mândru de echipa mea, de modul în care ea a evoluat în acest play-off. Avem cea mai mică medie de vârstă, de sub 22 de ani, am început fiecare partidă cu cel puţin şapte jucători din cadrul Academiei Hagi, iar alţii au intrat mereu pe parcursul jocului. Avem cele mai multe goluri marcate în acest play-off, 12, jumătate dintre acestea fiind înscrise de jucători sub 21 de ani crescuţi de Academia Gheorghe Hagi (I. Hagi 3, Cicâldău, Ghiţă şi Drăguş), iar alte două reuşite le aparţin altor doi jucători crescuţi şi formaţi la Academie (Vînă şi Gavra). Am avut o posesie de 69 la sută în partida cu Astra Giurgiu şi am şutat de 21 de ori la poartă.
În partida cu Astra Giurgiu, FC Viitorul a avut în lot 13 jucători crescuţi la Academia Gheorghe Hagi: I. Hagi, Ghiţă, Ciobanu, Cicâldâu, Vînă, Gavra, Măţan, Drăguş, Hodorogea, Buzbuchi, Casap, Căpuşă, Dumitrescu. În lotul pentru meciul cu Astra Giurgiu s-au aflat 10 jucători sub 21 de ani: I. Hagi, Ghiţă, Ciobanu, Cicâldău, Drăguş, Măţan, De Noiijer, Casap, Căpuşă, Dumitrescu, iar şapte dintre aceştia au şi evoluat.

Unde greşeşte Hagi

La Viitorul cu Astra, scor 1-1,  nu s-au făcut şase schimbări în repriza a doua, ci doar trei. Oaspeţii au făcut o modificare în prima parte, iar Hagi a făcut două schimbări la pauză. Pentru trei schimbări, o partidă se prelungeşte cu un minut şi jumătate, deci arbitrul Bârsan a acordat corect patru minute adiţionale. 

FC Viitorul: Cojocaru - Mladen, Ghiţă (Hodorogea ’65), De Nooijer, Cr. Ganea – Ciobanu (Lima ’46), Cicâldău, Vînă - I. Hagi – Gavra (Drăguş ’46), Măţan. Antrenor: Gheorghe Hagi

Astra Giurgiu: Iliev - Bejan, Polczak, Erico – Butean (Balaure ’34), Seto, Dandea, Radunovic - Stan, Abang (Vera ‘90+1), Fl. Matei (Buş ’89). Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite