Hagi face din nou previziuni istorice. „Înregistraţi ce spun acum! În 5-6 ani se poate întâmpla asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi
Gică Hagi

Acum 18 ani, Gică Hagi a anunţat public, într-o conferinţă de presă, că fotbalul românesc va ajunge în prăpastie, ceea ce s-a şi întâmplat.

Acum Hagi face o analiză dură a fotbalului românesc şi spune care sunt punctele fierbinţi. "Eu o să fiu mulţumit când Federaţia, Guvernul României şi Ministerul Sportului vor găsi o modalitate de a finanţa toate academiile din primele trei ligi. Cluburile de fotbal sunt pilonii cei mai importanţi ai FRF, iar stâlpii adevaraţi suntem noi, care formăm jucători. Avem obligaţia să formăm jucători pentru ca loturile naţionale să ii selecteze pe cei mai buni. De aici trebuie plecat. Din păcate, noi nu avem acest suport în România", a spus Hagi.

Liga I trebuie reorganizată

Antrenorul Viitorului crede că fotbalul nostru trebuie reorganizat. "În Liga I trebuie o organizare foarte bună în privinţa bugetelor şi e nevoie de stabilitatea echipelor. Sunt lucruri importante pe care trebuie să le facem. Dacă nu, o să ajungem din ce în ce mai jos şi o sa trăim doar cu echipa mare a României. Eu, cum nu am conducere, am curaj şi fac ce vreau. E uşor să promovez jucători. Când vom avea capacitatea de a finanţa serios toate academiile şi va exista o unitate, atunci lucrurile o să meargă"

Generaţia de Aur poate fi depăşită

Şi totuşi, Hagi vede şi luminiţa de la capătul tunelului."Pentru noi, cei din Generaţia de Aur, e greu să acceptăm că alţii sunt mai buni. Asta nu înţeleg cei de acum. A existat o generaţie care nu înţelege că sunt alţii mai buni. La noi nu a fost aşa. Poate pentru unii e presiune, dar pentru noi e o provocare. A face performanţă e o provocare, e ceva normal.Înregistraţi asta. Există potenţial ca noi, cei din Generaţia de Aur, să fim depăşiţi. În maximum 5-6 ani se pot depăşi performanţele noastre. Se poate să jucăm semifinale de Campionat Mondial sau European sau să câştigăm şi noi o dată la juniori.Trebuie ca sportul şi fotbalul să devină o prioritate de interes naţional. Dacă nu, va fi foarte greu. Eu încerc să cresc campioni. Noi avem copii mulţi. Avem 40 de jucători în momentul de faţă, născuţi între 1994 şi 1999. Dintre care, 10 sau 11 sunt competitivi. Cei din 2000 sunt mai buni. O să îmi fie bine. Am de unde să aleg. Le dau meciuri şi vom fi competitivi",  a spus Hagi într-o conferinţa de presă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite