Hagi şi-a prezentat, în premieră, planul prin care vrea să „resusciteze“ fotbalul românesc. „Regele“ i-a dat şi o replică scurtă lui Mourinho

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Generaţiei de Aur face parte din echipa cu care Gică Popescu vrea să câştige alegerile pentru şefia FRF. Finanţatorul celor de la Viitorul Constanţa a explicat cum pune la cale, împreună cu cumnatul său, relansarea fotbalului românesc.

Gică Hagi n-a avut rezultate remarcabile ca antrenor, însă a avut ochi la fotbalişti, cum se spune. I-a dat încredere lui Ribery la Galatasaray, l-a titularizat pe Torje la Timişoara, pentru ca apoi să-şi lanseze Academia de fotbal, de unde au ieşit până acum jucători precum Gabi Iancu (Steaua) sau Aurelian Chiţu (Valenciennes).

Acum, „Regele“ vrea să se implice puternice în susţinerea tinerilor fotbalişti români, dacă Gică Popescu va ajunge preşedinte la Federaţia Română de Fotbal. Hagi şi-a prezentat, în premieră, planul în acest sens, la Digi Sport.

Ce a spus?

„Trebuie obligatoriu un cât mai mare număr de jucători tineri la Divizia B şi mai mare la C. I-am spus şi lui Popescu acest lucru. Ce face jucătorul de la 18 la 21 de ani? Avem naţională de 19 şi de 21 de ani, dar fotbaliştii nu joacă! Mulţi jucători în vârstă din Divizia A se duc şi le iau locul celor tineri. Avem străini mulţi. Îi iubesc, dar să nu fie foarte mulţi. Am fost şi eu străin, când jucam în afară, dar străinii trebuie să-ţi aducă un plus, nu să-ţi ţină jucătorii tineri pe bancă. E singurul lucru care nu-mi place la Petrolul. Steaua e un exemplu în acest sens şi urmează şi Dinamo, care e în urcare“, a spus Hagi.

Acesta a reacţionat, după ce Mourinho a criticat decizia unor cluburi precum Steaua de a-şi vinde cei mai buni fotbalişti, înaintea participării în grupele Ligii Campionilor. „De unde să scot eu banii, domnule Mourinho? E logic să vând jucători, în România, unde nu sunt ajutat de nimeni“, a declarat „Regele“.

Fotbalul românesc are nevoie să construim şi să formăm antrenori şi jucători. Avem mult de muncă. Am ajuns unde am ajuns şi trebuie să producem, Avem nevoie de oameni cu viziune, care să producă, altfel nu ne putem bate cu cei de afară. Gheorghe Hagi  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite