Hagi a „mitraliat“ tot fotbalul românesc. „Pui castraveţi şi vrei  să culegi pepeni?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hagi

Gică Hagi a vorbit din nou în termeni duri despre fotbalul românesc şi situaţia dramatică în care a ajuns acesta.

Gică Hagi a “mitraliat” din nou starea fotbalului românesc , sancţionând de data aceasta atitudinea celor care lucrează în fenomen. “Am căzut în groapă. Ne-am dus în lumea a treia, în lumea a cincea. Cineva a spus-o în vară, cred că Răzvan Lucescu, că suntem în lumea a cincea. Nu tată, nu suntem în lumea a cincea. Aţi făcut să ne perceapă lumea că suntem în lumea a cincea. Dar noi nu înghiţim. Generaţia noastră nu înghite asta”, a spus Hagi.

El crede că România fotbalistică şi-a pierdut identitatea. “Va fi vai de mama noastră dacă nu ne trezim. Or să ne bată toţi. De ce ? Pentru că acum există internet. Toţi au învăţat nişte lucruri, dar noi am uitat de fotbalul nostru. Am uitat să selectăm fotbalistul care are personalitate. Înainte ne identificam cu nouari care marcau 40 de goluri pe sezon. Acum îl facem mare pe unul care marchează 7 goluri, 10 goluri. Pe vremea mea, decarul se uita la tine şi pasa în altă parte, centrau extremele. Şi acum? De 10 ani am luat modelul italian şi am jucat lungă şi pe a doua. Lungă şi pe a doua. La revedere cu lungă şi pe a doua. Avem fundaşi care o dau lungă şi bufa. Decarul a dispărut. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemţi. Suntem latini. Învăţaţi că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie asta ne trebuie. Istoria României spune că suntem latini. Pe mine mă doare ce se întâmplă. Eu am servit 20 de ani fotbalul românesc. Cea mai frumoasă echipă a mea a fost echipa naţională. Nu echipele de club. Acolo m-au folosit, că d-aia mă plăteau. La naţionala trebuie să fie o mândrie că joci", a mai declarat Hagi. Gică a zugrăvit plastic şi politica cluburilor: “Ce cultivi? Dacă vrei pepeni, seamănă pepeni. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveţi şi vrei pepeni? Joci cu fotbalul ăla cu lungă şi pe a doua de dă boala-n noi, faci cârcei. România în anii '70 făcea posesie.This is it!”

“Vassaras să plece acasă !”

Regele s-a luat şi de preşedintele CCA, grecul Kyros Vassaras, cel care a luat apărarea arbitrilor români într-o conferinţă de presă organizată la FRF. “Vă rog frumos să vă vedeţi de partea voastră din Grecia, lăsaţi-ne pe noi, românii, să ne vedem de ale noastre. Domnule Vassaras, lăsaţi-ne să ne vedem de ale noastre, nu ne judecaţi. Are cine să ne judece fotbalul nostru, suntem noi cei care am muncit pentru fotbalul românesc.Du-te frumos acasă şi vezi de Grecia ta, noi ne vedem de ţara noastră, cred că aşa e mai bine. Noi nu venim să judecăm ce e în Grecia, petarde, războaie, criminali prin teren, tot ce se întâmplă pe acolo. Sezonul trecut, echipele din Grecia n-au câştigat niciun meci în cupele europene, au pierdut toate meciurile. Cu echipa lor naţională ne judecă pe noi? Nu mai putem înghiţi lucrurile astea, pentru că ei dau în noi, cei care am făcut istorie. Noi ţinem cu ţara asta, am muncit pentru ţara asta, nu poate să ne judece pe noi aşa oricine. Când i-am bătut şi le dădeam 5 erau fericiţi. <Am luat doar 5, e bine>, ziceau grecii”, a tunat Hagi.

Fostul mare fotbalist a explicat şi de ce nu accept poziţia lui Vassaras. “El stă frumos, îmbrăcat, eu îngheţ afară, pe teren, muncesc la zero grade, iar el stă îmbrăcat, la căldura, în Grecia. Ia telefonul, face câte o teleconferinţă şi ne judecă. E cel mai uşor să vorbeşti, dai din gură, mergi acasă, iei salariul. Le mai spui ceva românilor de felul în care au ajuns, le dai tu lecţii. Lecţii ne dă el nouă, de asta am căzut în groapă" , a mai spus Gheorghe Hagi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite