Hagi, ghinion teribil: Viitorul a dat de o echipă redutabilă, cu un antrenor român, în turul II preliminar al Ligii Europa

Hagi, ghinion teribil: Viitorul a dat de o echipă redutabilă, cu un antrenor român, în turul II preliminar al Ligii Europa

Viitorul are un bilanţ catastrofal în cupele europene şi, având în vedere numele primei adversare din noul sezon, e clar că va porni cu şansa a doua.

Viitorul a fost singura echipă românească care a fost scutită de startul noului sezon european în chiar primul tur.

Din postura de câştigătoare a Cupei României, trupa lui Gheorghe Hagi va debuta direct în turul II preliminar al Ligii Europa.

Din păcate însă, Viitorul va avea şanse mici de a-şi continua parcursul în această competiţie, având în vedere că va da de Antwerp, revelaţia sezonului recent încheiat din Belgia, pregătită de Ladislau Boloni.

Prima manşă se va juca în Belgia, la 25 iulie, iar returul va fi la Ovidiu, la 1 august.

Viitorul, ciuca bătăilor în Europa

În ciuda unor rezultate destul de bune pe plan intern, când Hagi a ieşit cu Viitorul în Europa, a fost un dezastru. Iată rezultatele:

*2016: Gent (Belgia) – Viitorul 5-0 şi 0-0

*2017: Viitorul - APOEL (Cipru) 1-0 şi 0-4

*2017: Viitorul – Salzburg (Austria): 1-3 şi 0-4

*2018: Racing (Luxemburg) – Viitorul 0-2 şi 0-0

*2018: Viitorul – Vitesse (Olanda) 2-2 şi 1-3

Adică, în zece meciuri europene, Viitorul a înregistrat cinci înfrângeri, trei remize (dintre care un 0-0 cu o echipă din Luxemburg!) şi două victorii (una cu aceeaşi echipă din Luxemburg). Golaverajul? 7 goluri marcate de Viitorul, 21 goluri primite!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: