Hagi, distrus din Belgia: „Să-i zică cineva că n-a fost cel mai bun fotbalist român!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Stoica (40 de ani), fost mijlocaş la Anderlecht, şi chiar comparat cu Gheorghe Hagi, la un moment dat, în cariera sa, a lansat un atac dur asupra celui pe care unii l-au poreclit „Regele“ fotbalului românesc.

În pauza competiţională, fotbalul românesc oferă un prilej bun pentru reglări de conturi. Profitând de ocazie, Alin Stoica a lansat un atac dur asupra lui Gheorghe Hagi, într-o intervenţie la postul Pro X.

Nemulţumirea fostului mijolcaş, stabilit acum în Belgia, a plecat de la faptul că, periodic, Hagi, patron la Viitorul şi creatorul celei mai bune Academii de fotbal din România, se laudă cu fotbaliştii de mare valoare pe care i-a lansat în ultimii ani. Iar asta în ciuda faptului că, excluzându-l pe Răzvan Marin din perioada Standard Liege (ajuns şi el, ulterior, rezervă, la Ajax!), niciun fotbalist plecat de la Viitorul n-a reuşit la o echipă mare din Occident. Ce-i drept, acum sunt ceva speranţe şi în privinţa lui Ianis Hagi, care e titular la Rangers. Dar formaţia din Glasgow provine, totuşi, dintr-un campionat de mâna a treia în Europa, cel scoţian.

„Când jucătorii lui ies în Occident, sunt turişti japonezi! Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună“, a spus Alin Stoica.

Acesta s-a arătat deranjat şi de imaginea creată de presă pentru Gheorghe Hagi, caracterizat drept cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor.

„Dacă el zice aşa, că a fost cel mai bun din toate timpurile. Dacă lui nu-i spune nimeni nimic şi tot urlă. Au fost fotbalişti mai mari. Dacă se putea pleca înainte de Revoluţie, păi, câţi jucători nu plecau? Liţă Dumitru n-a fost fotbalist? Puiu Iordănescu n-a fost fotbalist? Mulţescu n-a fost fotbalist? Aşa, din ce am auzit, că eram mic. Cămătaru n-a fost fotbalist? Sorin Cîrţu n-a fost fotbalist? Nu mai vorbim de Balaci, Dobrin. Eu cred că trebuie să-i spuneţi dumneavostră lui Hagi să se tempereze puţin, să nu mai urle că a jucat. Bine, a jucat la Real Madrid, dar de ce a plecat după la Brescia? N-a zis nimeni că n-a fost un jucător mare, dar n-a fost cel mai bun“, a spus Alin Stoica.

12 selecţii a adunat Alin Stoica în echipa naţională a României, între 1998 şi 2003.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite