Hagi, distrus din Belgia: „Să-i zică cineva că n-a fost cel mai bun fotbalist român!“

Hagi, distrus din Belgia: „Să-i zică cineva că n-a fost cel mai bun fotbalist român!“

Gheorghe Hagi a renunţat de curând la postul de antrenor al Viitorului

Alin Stoica (40 de ani), fost mijlocaş la Anderlecht, şi chiar comparat cu Gheorghe Hagi, la un moment dat, în cariera sa, a lansat un atac dur asupra celui pe care unii l-au poreclit „Regele“ fotbalului românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

În pauza competiţională, fotbalul românesc oferă un prilej bun pentru reglări de conturi. Profitând de ocazie, Alin Stoica a lansat un atac dur asupra lui Gheorghe Hagi, într-o intervenţie la postul Pro X.
 
Nemulţumirea fostului mijolcaş, stabilit acum în Belgia, a plecat de la faptul că, periodic, Hagi, patron la Viitorul şi creatorul celei mai bune Academii de fotbal din România, se laudă cu fotbaliştii de mare valoare pe care i-a lansat în ultimii ani. Iar asta în ciuda faptului că, excluzându-l pe Răzvan Marin din perioada Standard Liege (ajuns şi el, ulterior, rezervă, la Ajax!), niciun fotbalist plecat de la Viitorul n-a reuşit la o echipă mare din Occident. Ce-i drept, acum sunt ceva speranţe şi în privinţa lui Ianis Hagi, care e titular la Rangers. Dar formaţia din Glasgow provine, totuşi, dintr-un campionat de mâna a treia în Europa, cel scoţian.
 
„Când jucătorii lui ies în Occident, sunt turişti japonezi! Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună“, a spus Alin Stoica.
 
Acesta s-a arătat deranjat şi de imaginea creată de presă pentru Gheorghe Hagi, caracterizat drept cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor.
 
„Dacă el zice aşa, că a fost cel mai bun din toate timpurile. Dacă lui nu-i spune nimeni nimic şi tot urlă. Au fost fotbalişti mai mari. Dacă se putea pleca înainte de Revoluţie, păi, câţi jucători nu plecau? Liţă Dumitru n-a fost fotbalist? Puiu Iordănescu n-a fost fotbalist? Mulţescu n-a fost fotbalist? Aşa, din ce am auzit, că eram mic. Cămătaru n-a fost fotbalist? Sorin Cîrţu n-a fost fotbalist? Nu mai vorbim de Balaci, Dobrin. Eu cred că trebuie să-i spuneţi dumneavostră lui Hagi să se tempereze puţin, să nu mai urle că a jucat. Bine, a jucat la Real Madrid, dar de ce a plecat după la Brescia? N-a zis nimeni că n-a fost un jucător mare, dar n-a fost cel mai bun“, a spus Alin Stoica.
12 selecţii a adunat Alin Stoica în echipa naţională a României, între 1998 şi 2003.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: