Hagi, discurs profund în presa franceză: „Regele“ a explicat de ce fotbalul românesc a intrat într-un con de umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi

Campionatul European rezervat echipelor de tineret a produs primele rezultate fotbalistice remarcabile pentru România după mulţi ani. Iar francezii au vorbit cu omul care a avut o contribuţie destul de importantă la această renaştere.

Gheorghe Hagi a fost cel mai bun fotbalist român din Generaţia de Aur, iar acum, după retragere, e „părintele“ generaţiei care face furori la Euro 2019.

În lotul deplasat de Mirel Rădoi la Campionatul European se regăsesc zece fotbalişti care fie că au jucat la Viitorul, fie că sunt, în continuare, acolo: Căbuz, Băluţă, Boboc, Ghiţă, Manea, Cicâldău, Ciobanu, I. Hagi, Nedelcu şi Coman. 

Tocmai de aceea, francezii de la „L’Equipe“ au vorbit cu Gheorghe Hagi, omul care a contribuit decisiv la lansarea acestor jucători.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*Totul era plănuit, aveam viziunea mea pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru îşi pierduse şcoala şi profesorul. Am revenit la bază pentru a lansa o generaţie mai bună ca a noastră.

*Eu şi Ianis suntem diferiţi ca joc, dar, în interior, suntem identici. Ianis e inteligent şi talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate şi loveşte mingea bine cu ambele picioare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite