Hagi, prima declaraţie realistă despre fiul său: Cum a răspuns când a fost întrebat despre viitorul lui Ianis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva, Gheorghe Hagi dădea cu pumnul în piept şi anunţa că băiatul său are calităţile necesare pentru a fi un viitor Balon de Aur. Între timp, şi-a revizuit aşteptările.

Ianis Hagi (21 de ani) a ajuns, la a treia încercare, după experienţele ratate de la Fiorentina şi Genk, la un club din străinătate unde joacă.

La Glasgow Rangers, formaţie la care a fost împrumutat de Genk până în vară, mijlocaşul român a făcut, deocamdată, o repriză strălucită în trei meciuri în care a fost titular. Atunci, a şi marcat singurul său gol de până acum, unul decisiv, de trei puncte.

Pe lângă faptul că a ajuns într-un campionat mai aproape de nivelul său - se ştie că fotbalul din Scoţia e cam de al treilea eşalon valoric în Europa - la ascensiunea lui Ianis a contribuit şi faptul că tatăl său a mai luat din presiunea inutilă pe care tot el a pus-o pe băiatul său.

Concret, din momentul în care Ianis a ajuns la Rangers, Hagi a spus că, de acum încolo, vrea să vorbească mai puţin, lăsându-şi băiatul în prim-plan. Deocamdată, a reuşit acest lucru parţial, pentru că, la un moment dat, s-a referit la Ianis ca la un star, deşi acesta n-a reuşit, deocamdată, mai nimic în fotbalul mare, cel din Occident.

Totuşi, semnele transmise de Gheorghe Hagi în privinţa schimbării atitudinii sale sunt bune, iar acum el a arătat, încă o dată, că nu mai vrea să pună o presiune inutilă pe fiul său.

Într-un interviu acordat pentru scoţienii de la „The Athletic“, fostul internaţional a fost întrebat cât de mare poate ajunge Ianis Hagi. În loc să vorbească, iarăşi, de câştigarea Balonului de Aur, antrenorul şi patronul Viitorului a oferit un răspuns decent: „Nu-mi dau seama. Cred că poate avea o carieră mare. Timpul ne va spune“.

Ce a mai declarat Gheorghe Hagi în interviul pentru „The Athletic“?

*Lui Ianis îi place presiunea! S-a născut cu ea. Dacă joci la nivel înalt, trebuie să trăieşti cu asta. Ce înseamnă presiunea? Fanii se aşteaptă ca tu să câştigi. Nu ai de ce să te temi, îţi dă energie pozitivă.

*Ianis poate progresa la creativitate jucând la Rangers. Poate face diferenţa în ultimii 30 de metri. E numărul 10 perfect. Loveşte bine mingea cu ambele picioare, e creativ, verticalizează, excelent la fazele fixe. Poate juca şi pentru numărul 9, oferind pase decisive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite