Hagi şi Boloni, împiedicaţi să semneze cu Craiova. Vezi povestea ratării transferurilor celor doi mari jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi a fost aproape în anii '80 de un transfer la Universitatea Craiova
Hagi a fost aproape în anii '80 de un transfer la Universitatea Craiova

Nicolae Zamfir, managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, a povestit aseară, la Oltenia 3TV, cum Gică Hagi şi Ladislau Boloni au fost la un pas să îmbrace tricoul Universităţii Craiova.

„Regele“ se înţelesese deja cu Ştiinţa, dar până la urmă a ajuns la Sportul Studenţesc, prin implicarea politicului.

Ne înţeleseserăm cu Gică Hagi şi cu Dumitru Stângaciu, urmau să semneze contractele. I-am băgat la facultate, dar au fost duşi în Bucureşti la ordinele celor din partid. Mircea Lucescu a făcut toată mutarea cu Hagi la Sportul Studenţesc. L-am păzit pe Gică două nopţi la uşa hotelului din Bucureşti, apoi am venit cu el în Bănie. De la Craiova ni l-au luat! Ordinul a fost dat de o persoană prea puternică, probabil de Valentin Ceauşescu“, a dezvăluit Ţâcă Zamfir (foto)

image

În schimb, Boloni nu a ajuns la Craiova din cauza soţiei. "Boloni nu a fost un mare jucător, însă se impunea prin gestică şi prin inteligenţă. Era un fotbalist care avea o capacitate de efort extraordinară. L-am urmărit în dese rânduri, trebuia să ajungă şi el la Craiova. N-a venit pentru că soţia lui, unguroaică fiind, nu ştia româneşte. A preferat să meargă la teatrul maghiar din Bucureşti, iar Loţi a semnat cu Steaua", a mai spus Zamfir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite