Haaland se înclină, după ce a reuşit „dubla“, asigurându-i Borussiei locul 2: „I-am zis de mult «Visul American»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haaland

Borussia Dortmund şi-a asigurat locul doi în Bundesliga, în penultima etapă a sezonului, după victoria cu 2-0 pe terenul lui Leipzig. Dilema zilei: cine a impresionat mai mult? Norvegianul Haaland, care a înscris de două ori, ajungând la o medie fabuloasă, de un gol marcat la fiecare 75 de minute jucate în campionatul Germaniei, sau puştiul-minune din Statele Unite, Giovanni Reyna, de doar 17 ani, care i-a dat o pasă de gol?

Erling Haaland, 19 ani, continuă defilarea în tricoul Borussiei, într-un sezon de debut de vis, în care a reuşit deja 44 de goluri în toate competiţiile. El a marcat din nou, în minutele 30 şi 90+3, în meciul direct pentru locul 2 dintre Borussia şi Leipzig. În total, norvegianul a intrat pe teren în 14 partide în Bundesliga, marcând de 13 ori, însă având în vedere timpul petrecut pe teren, statisticienii ESPN au concluzionat că Erling a marcat la fiecare 75 de minute jucate în campionatul Germaniei.

Norvegianul a vorbit însă mai mult la final de meci despre Gio Reyna, cel care i-a furnizat pasa de gol pentru prima reuşită. „I-am zis de mult lui Gio Reyna - Visul American. Are 17 ani şi ceea ce face pe teren acum e senzaţional. Are un viitor mare în faţă“, a declarat Haaland.

Bayern Munchen îşi asigurase deja de etapa trecută cel de-al optulea titlu consecutiv în Bundesliga, însă, cu o nouă victorie, a 15-a consecutivă în toate competiţiile, a stabilit un nou record pentru o formaţie din Germania. „Dubla“ lui Lewandowski plus reuşita lui Kimmich au făcut ca bavarezii să ajungă la 100 de goluri în mandatul antrenorului Hans-Dieter Flick.

Rezultatele înregistrate sâmbătă, în penultima etapă din Bundesliga (a 33-a):

Bayern Munchen - Freiburg 3-1
Fortuna Dusseldorf - Augsburg 1-1
Hertha Berlin - Bayer Leverkusen 2-0
Hoffenheim - Union Berlin 4-0
Koln - Eintracht Frankfurt 1-1
Mainz - Werder Bremen 3-1
Paderborn - Monchengladbach 1-3
RB Leipzig - Borussia Dortmund 0-2
Schalke - Wolfsburg 1-4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite