Guvernul italian solicită măsuri drastice împotriva suporterilor rasişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kevin-Prince Boateng, ţinta scandărilor rasiste FOTO telegraph.co.uk
Kevin-Prince Boateng, ţinta scandărilor rasiste FOTO telegraph.co.uk

Scenele de rasism care l-au avut în prim-plan pe Kevin-Prince Boateng au intrat în atenţia Guvernului italian, care solicită măsuri aspre împotriva spectatorilor rasişti.

Scandalul provocat la amicalul lui AC Milan cu Pro Patria, o echipă de Liga a IV-a, a îndemnat Guvernul italian să ceară măsuri drastice împotriva rasismului. 

Ministrul Anna Maria Cancellieri a declarat că trebuie pusă la punct o strategie globală pentru a evita ca meciurile să fie decise de o minoritate de rasişti, potrivit Mediafax. Cancellieri a sugerat ca persoanele în cauză să fie sancţionate şi excluse de pe stadioane, iar jocul să fie întrerupt doar în situaţii excepţionale. Aceasta a mai completat că o posibilitate ar fi şi deciderea eventualei suspendări a partidei de către angajaţii poliţiei.

Blatter: Să părăseşti terenul nu e o soluţie

Pe de altă parte, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a criticat gestul lui Kevin-Prince Boateng. „Să părăseşti terenul? Nu cred că aceasta este soluţia. Este o problemă delicată, dar repet, nu va exista toleranţă pentru rasism pe stadioane. Singura soluţie este să se decidă sancţiuni dure, iar aceasta ar trebui să fie retragerea de puncte sau ceva similar“, a declarat Blatter conform „The Telegraph“.

Berlusconi: I-am felicitat pe jucători pentru că au mers la vestiare

Silvio Berlusconi nu este de acord cu preşedintele FIFA în privinţa întâmplărilor din partida amicală: „I-am felicitat pe jucători pentru curajul lor în ceea ce priveşte acest incident odios. Fotbalul reflectă societatea şi ar trebui să fie ceva pozitiv. Echipele trebuie să fie un exemplu pentru restul societăţii“.

După ce Kevin-Prince Boateng şi ceilalţi jucători de culoare legitimaţi la milanezi au fost ţinta unor scandări rasiste, meciul a fost oprit în minutul 26, când echipa lui Massimiliano Allegri a părăsit terenul de joc în semn de protest. Tehnicianul lui Milan s-a arătat dezgustat de astfel de manifestări, despre care a spus că nu trebuie tolerate în niciun fel.

Jucătorii lui AC Milan au purtat tricouri speciale la încălzirea dinaintea meciului cu Siena (2-1), disputat duminică, pe teren propriu. Echipa de pe San Siro ocupă locul şapte în Serie A, la 12 puncte de liderul Juventus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite