„Greşeala politică” a secretarului general al FIFA, Jerome Valcke

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat miercuri faptul că în 2022, Campionatul Mondial din Qatar nu se va desfăşură în „iunie-iulie”, ci mai degrabă „între 15 noiembrie şi 15 decembrie, cel mai târziu” din raţiuni meteorologice, declaraţie care a creat confuzie în rândul reprezentanţilor FIFA, ai cluburilor de fotbal sau sponsorilor, potrivit unuia din vicepreşedinţii FIFA, Jim Boyce.

Britanicul Jim Boyce, unul din vicepreşedinţii FIFA, a declarat pentru Sky Sports că discursul lui Valcke a fost greşeală din cauza faptului că a produs nelinişte în rândul mai multor actori direct vizaţi de perioada de desfăşurare a evenimentului fotbalistic din 2022, jurnalistul cotidianului „Le Monde”, Remi Dupre, considerând declaraţiile secretarului general drept o „greşeala politică”.

„Din câte ştiu eu, Comitetul Executiv al FIFA aşteaptă un raport al tuturor părţilor care iau parte la Mondial – televiziuni, ligi, sponsori. Faptul că Herome şi-a exprimat sau nu o opinie personală, nu ştiu, dar pot confirma că acest lucru (n.r. – disputarea competiţiei între 15 noiembrie – 15 decembrie) nu a fost discutat în Comitetul Executiv al FIFA. Sunt foarte surprins”, a declarat Boyce pentru Sky Sports.   

Pentru a detensiona situaţia, reprezentanţii FIFA au dat un comunicat în care au subliniat că vor fi în continuare consultări privind perioada de desfăşurare a Mondialului din Qatar, fiind suficient timp.

„Dar fiind că turneul va avea loc abia peste opt ani, procesul de consultare nu va fi urgentat. De asemenea, nicio decizie nu va fi luată înainte de Campionatul Mondial din Brazilia, aşa cum a fost convenit de Comitetul Executiv al FIFA”.

Declaraţiile lui Vackle au fost criticate de mai multe publicaţii internaţionale, aceştia punând sub semnul întrebării competenţa omului numărul 2 în conducerea FIFA şi mâna dreapta a lui Joseph Blatter.

Secretarul general al FIFA nu este la primul tip de declaraţii care să stârnească polemici. În aprilie, Vackle declara că este preferabil un nivel mai scăzut al democraţiei în ţările care organizează competiţiile sportive de fotbal, deoarece deciziile pot fi luate mai uşor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite