Grecia - România / Claudiu Keşeru n-are nevoie de bani: "Bucuria de a ajunge la un Mondial e nepreţuită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru a înscris la debut, în meciul cu Andorra FOTO Reuters
Claudiu Keşeru a înscris la debut, în meciul cu Andorra FOTO Reuters

Atacantul român al echipei Bastia a declarat că nu e interesat de latura financiară şi crede că Mitroglou e principalul pericol pentru România în meciul de baraj cu Grecia.

Primul meci dintre Grecia şi România se joacă vineri, ora 21.45, în direct la România TV. Partida a fost prefaţată într-o conferinţă de presă de Claudiu Keşeru, atacantul echipei naţionale. 

"Cred că Mitroglou este principalul pericol. Am văzut că a înscris multe goluri de la începutul campionatului. Cred totuşi că forţa colectivă este atuul principal al grecilor. Au omogenitate foarte dezvoltată. Mai departe vor apărea detalii, pe care echipa care va reuşi să le treacă de partea sa va învinge.
Va conta mult absenţa lui Chiricheş, pentru că este vorba de căpitanul echipei naţionale. Totuşi, cred că cei care îl vor înlocui vor fi la înălţime.
Atmosfera la greci este incendiară, dar din punctul meu de vedere acest lucru mă stimulează. Presiunea trebuie să fie constructivă, nu trebuie să inhibe pe nimeni. Faptul că stadionul este deja plin este un mare atu, trebuie să ne motiveze.
Prima reacţie după tragere a fost de bucurie, important era că am evitat Portugalia. Nu ştiu cât de bună este Grecia, dar este totuşi un adversar accesibil. Acum intrăm în febra meciului. Să nu pierdem în deplasare ar fi perfect. Iar dacă înscriem, avem şanse foarte mari să ne calificăm.
Am prins echipa naţională după o perioadă lungă de aşteptare, am şi debutat, aşa că sunt gata să merg pe jos până în Brazilia. Toată lumea aşteaptă ca România să revină la acest nivel, iar acum suntem la un pas. Eram copil, dar mi-i amintesc pe tricolori vopsiţi la Campionatul Mondial din Franţa 1998, ultima participare la acest nivel. Primul pas ar fi să ne calificăm la Mondiale, iar apoi vom face tot ce putem să ajungem mai departe.
Pentru mine unul, motivaţia financiară este zero la sută. Dacă mi se spune azi că n-am nicio primă, eu joc la fel. Banii se câştigă şi se cheltuiesc, dar o prezenţă la un Campionat Mondial e ceva unic în viaţă. Putem câştiga banii semnând un contract sau transferându-ne de la o echipă la alta, dar nu se poate pune în balanţă acest lucru cu o calificare la un turneu final de campionat mondial.
Mi-e şi greu să vorbesc, este un eveniment extrem de important. Eu cred că această presiune ne va da aripi atât în tur, cât şi în retur. Toată lumea încearcă să-şi ascundă emoţiile în prezent”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite