Granzii Spaniei, încă în vacanţă. După Real, a pierdut şi FC Barcelona. De ce e Sociedad o „devoratoare“ de echipe mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi a intrat la pauză, dar n-a reuşit să marcheze în poarta lui Sociedad. FOTO: Marca
Leo Messi a intrat la pauză, dar n-a reuşit să marcheze în poarta lui Sociedad. FOTO: Marca

FC Barcelona putea profita de eşecul Realului, 1-2 la Valencia, şi urca pe prima poziţie, dar catalanii s-au împiedicat şi ei, 0-1 în deplasare, cu Sociedad, după un autogol rapid şi după ce antrenorul Luis Enrique a luat o decizie ciudată, în startul partidei.

Starurile de la Real şi FC Barcelona n-au revenit încă mental din vacanţă. Deşi în weekend s-a reluat campionatul în Spania, ambii granzi au dat rateuri în aceeaşi zi. 

Mai întâi Real a pierdut la Valencia, scor 1-2, iar seara de duminică a fost închisă de înfrângerea Barcelonei, 0-1 la San Sebastian, cu Real Sociedad. 

În condiţiile în care „galacticii“ se împiedicaseră, decizia lui Luis Enrique de a-i lăsa doar pe bancă pe Messi, Neymar şi Dani Alves i-a surprins pe mulţi fani ai Barcelonei. Mai ales după startul dezastruos, cu un autogol semnat de Jordi Alba (2). 

Catalanii au preluat ostilităţile, au avut posesia, dar n-au reuşit să egaleze, deşi rând pe rând Messi (46), Neymar (58) şi Alves (70) au intrat pe teren. 

S-a încheiat 1-0 pentru gruparea antrenată din noiembrie de David Moyes, care se comportă incredibil în acest sezon în faţa granzilor. Bascii au doar patru victorii în 17 etape (locul 13, cu 18 puncte), dar trei le-au reuşit, pe teren propriu, în faţa lui Atletico, Barcelona şi Real, primele trei clasate din sezonul trecut!

O performanţă care a fost reuşită ultima dată de Sevilla, în sezonul 2006-2007, dar reuşitele bascilor din acest sezon uimesc şi mai mult. Motivul? Într-un sezon tumultuos şi problematic, cu schimbări de tehnicieni, Sociedad a bifat cele trei succese cu trei antrenori diferiţi: Jagoba Arrasate (Real Madrid), Asier Santana (Atletico), respectiv David Moyes (Barcelona)!

Real Madrid rămâne pe primul loc, cu 39 de puncte, un punct peste FC Barcelona şi Atletico Madrid, dar şi cu o restanţă de disputat. 

Citeşte şi 

Real Madrid şi-a stricat recordul. Primul meci din 2015, primul eşec

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite