Gontineac nu mai este antrenorul "stejarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Romeo Gontineac a declarat, vineri, pe aeroportul Henri Coandă, la revenirea delegaţiei României de la Cupa Mondială de rugby, că din 28 septembrie nu se mai află la conducerea tehnică a naţionalei, deoarece contractul său a expirat.

"Nu se pune problema de nicio demitere, contractul meu cu federaţia s-a terminat odată cu Cupa Mondială. Din 28 septembrie nu mai sunt antrenorul naţionalei României. Este oficial, aşa a fost înţelegerea de la început. Deocamdată vreau împreună cu staful meu să facem bilanţul pentru a aduce soluţii pentru viitor. Nu ne gândim ce o să facem noi cu contractul nostru, nu noi suntem importanţi, ci rugbiul românesc. Critici şi diagnostice toţi suntem capabili să facem, mai greu e să aducem soluţii. Nu e vorba să tăiem la sânge ci să găsim soluţii acolo unde sunt probleme. Eu m-am născut patriot şi o să mor patriot. Dacă e să nu mai lucrez la echipa naţională, oricum inima îmi va rămâne aproape de România, nu depinde neapărat de mine prelungirea contractului", a spus Gontineac.

Romeo Gontineac, care a preluat conducerea tehnică a naţionalei României în mai 2010, a precizat că rugbiştii români nu s-au făcut de ruşine la Cupa Mondială, deşi nu au câştigat niciun meci. "România nu a fost o ruşine la Cupa Mondială, românii au câştigat respect. Peste tot lumea ne-a felicitat pentru jocul nostru şi pentru ce am încercat să facem. Nu e o ruşine că n-am câştigat niciun meci, nu puteai să câştigi cu Anglia. Frica era invers, să nu fi luat 100 de puncte, cum mulţi se gândeau. Acum la rece eu nu am ce-mi reproşez. Bilanţul e însă negativ pentru că n-am obţinut nici măcar victoria cu Georgia, pe care ne-am dorit-o foarte mult", a adăugat el.

România a înregistrat următoarele rezultate la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă: 24-34 cu Scoţia, 8-43 cu Argentina, 3-67 cu Anglia şi 9-25 cu Georgia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite