Golgheteri doar în Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zicu trece printr-o perioadă favorabilă în Bulgaria
Zicu trece printr-o perioadă favorabilă în Bulgaria

Ianis Zicu (ŢSKA Sofia), Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev) şi Gigel Bucur (Kuban) sunt românii care au cele mai multe goluri marcate în campionatele de afară.

Este clar. S-au dus vremurile când Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu sau Viorel Moldovan, Adrian Mutu şi Ciprian Marica făceau istorie în campionatele din Vest. Acum, românii mai punctează doar în Est. Într-un top al marcatorilor din acest sezon se poate observa că cei mai prolifici sunt fotbaliştii care evoluează în Bulgaria, Ucraina sau Rusia.

În rest, e jale. De ceva timp, Ciprian Marica şi Adrian Mutu nu mai joacă nimic, iar acest lucru se vede şi în cifrele lor. Primul nu a înscris nici măcar o dată pentru Schalke, în şapte meciuri, în timp ce al doilea a punctat doar o dată pentru Cesena, în şase jocuri. În coada acestui clasament îl mai găsim şi pe Daniel Niculae, cel care a marcat o singură dată pentru Nancy, deşi a evoluat în opt partide.

În aceste condiţii nu ne rămâne decât să ne mândrim cu Ianis Zicu, care este golgheter în Bulgaria (nouă goluri în 11 meciuri), Ionuţ Mazilu (şase goluri în 10 meciuri), Gigel Bucur (şase goluri în 25 de meciuri), Bogdan Stancu (patru goluri în nouă meciuri) şi Lucian Burdujan (patru goluri în 11 meciuri).

Zicu îi încântă pe bulgari

Ianis Zicu reprezintă surpriza acestui clasament. Deşi este la primul sezon în Bulgaria, fostul jucător al Timişoarei şi al lui Dinamo s-a integrat extrem de bine. A înscris de nouă ori în 11 meciuri şi a impresionat pe toată lumea. În ultima etapă de campionat, el a câştigat practic derby-ul cu Levski. A punctat în minutul 25 şi a adus echipei sale trei puncte.

„Este un jucător de clasă, care poate face diferenţa oricând. Golurile sale ne pot apropia de titlu!", a declarat, extaziat, antrenorul Dimitar Penev la finalul meciului. Zicu (28 de ani) nu face decât să continue ce a început în România. Sezonul trecut, el a fost principalul marcator din Liga 1, având 18 reuşite în 30 de runde pentru FC Timişoara. Performanţa l-a ajutat să treacă în iunie la ŢSKA pentru suma de 500.000 de euro.

Nu a fost selecţionat de Piţurcă

Chiar dacă trece printr-o perioadă foarte bună la echipa de club, Ianis Zicu nu a fost convocat de Victor Piţurcă pentru amicalul cu Belgia din 11 noiembrie de la Liege. Atacanţii luaţi pentru această acţiune sunt Bogdan Stancu, Adrian Mutu, Ionuţ Mazilu şi Daniel Niculae.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite