„Gogu“ Indianu' e mare star la Mumbai. Cum l-a impresionat un fotbalist român pe nepotul marelui actor Raj Kapoor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Goian (33 de ani) este una dintre revelaţiile actualei stagiuni din Indian Super League. El a fost ales de două ori omul meciului, fiind depăşit la acest capitol doar de fostul jucător al lui Liverpool, Emiliano Alfaro, care a reuşit de trei ori această performanţă.

Mirajul Indian Super League, campionat care atrage în fiecare toamnă superstaruri internaţionale aflate la apus de carieră, l-a cuprins şi pe Lucian Goian.

Ajuns la 33 de ani, „Gogu“, care a mai evoluat în în China, la echipele Tianjin Teda şi Beijing Baxi, a hotărât în vară că este timpul pentru o nouă experienţă internaţională, după ce a câştigat Cupa României cu CFR Cluj. Fundaşul a fost chemat în India de antrenorul costarican Alexandre Guimarães, care-l avusese elev şi la Tianjin. Pe lângă latura financiară, una deloc de neglijat, având în vedere că fratele lui Dorin Goian va încasa 200.000 de dolari pentru cele trei luni de campionat, „Gogu“ a ales să meargă la Mumbai City şi pentru a avea posibilitatea de a juca alături de Diego Forlán.

„Este o plăcere să-l vezi pe teren antrenându-se. Cum mângâie mingea, ce execuţii curate are, ce demarcări în spatele fundaşilor, cu ce uşurinţă schimbă direcţia şi viteza de joc…Ţin minte că într-o zi am exersat fazele fixe. Diego executa cornerele de pe partea dreaptă. Eu trebuia să atac pe zona centrală, un coechipier îmi bloca omul de marcaj şi rămâneam singur. A bătut Diego cinci cornere la rând, toate între linia de şase metri şi punctul cu var. Centrările aveau forţa şi precizia unui mecanism elveţian. Perfecte. Atunci m-am convins…E imens, Diego. Plus că este un factor mobilizator pentru echipă. Să-l ai coechipier pe Diego Forlán îţi dă un moral în plus la fiecare antrenament. Poate că din punct de vedere fizic nu mai este la nivelul la care era când juca la Manchester United sau Inter Milano, dar acum are în plus experienţa de partea sa. Este cu siguranţă cel mai bun fotbalist pe care l-am avut coleg în cariera mea de până acum“, a scris fundaşul într-un jurnal pe care-l ţine pe site-ul pipetafotbalului.com.

Evoluţiile lui Lucian Goian au fost extrem de consistente. Titular în toate cele 10 partide jucate de echipa sa, fundaşul a reuşit chiar performanţa să fie ales „Omul Meciului“ de două ori, la fel ca spaniolul Javi Lara de la Atlético de Kolkata, brazilianul Richarlyson de la FC Goa, francezul Cédric Hengbart de la Kerala Blasters şi autohtonii Jeje Lalpekhlua (Chennaiyin) şi Anas Edathodika (Delhi Dynamos). Doar un singur jucător din Indian Super League l-a depăşit, uruguayanul Emiliano Alfaro, fost la Liverpool, care a fost „Omul Meciului“ de trei ori.

Patron e nepotul lui Raj Kapoor

Clubul Mumbai City este deţinut în coproprietate de Bimal Parekh şi Ranbir Kapoor, nepotul legendarului actor Raj Kapoor, care este la rândul său un star foarte în vogă la Bollywood. „L-am întâlnit personal. E cel mai în vogă actor de la Bollywood. Ne-a explicat că obiectivul de anul acesta este cucerirea titlului. La plecare am vrut să-l întreb dacă sunt adevărate zvonurile despre nunta Iuliei Vântur cu Salman Khan, însă am aflat că este o oarecare rivalitate între cei doi şi am renunţat“, a povestit Lucian Goian. Ranbir Kapoor (34 de ani) este clasat pe locul al şaselea în topul celor mai bine plătiţi actori indieni, el încasând, în medie, 4,3 milioane de dolari pentru fiecare film în care joacă. Mult sub ceea ce câştigă Salman Khan (51 de ani), care este plătit cu 8,8 milioane de dolari pentru fiecare rol. Foarte iubiţi sunt şi Aamir Khan (51 de ani), care încasează, în medie, câte 7,2 milioane de dolari pentru un film, respectiv Akshay Kumar (49 de ani), care primeşte circa 6,5 milioane de dolari pentru un rol.

1 milion de dolari încasează în acest sezon Diego Forlán (37 de ani), cel mai bine plătit fotbalist din Indian Super League. El a marcat 2 goluri în cele 6 meciuri jucate

Evoluţia lui Mutu a fost sub aşteptări

Lucian Goian este al doilea român care evoluează în campionatul asiatic, după Adrian Mutu, care a evoluat la Pune City  în sezonul trecut. La 36 de ani, „Briliantul” venea în India după un an de stat pe tuşă, iar asta s-a simţit în evoluţiile sale, care au fost mult sub aşteptări, în condiţiile în care românul era „marquee player”, adică starul absolut al formaţiei sale. După o perioadă în care a lustruit banca de rezerve, Mutu a început să joace mai bine pe finalul sezonului, pe care l-a încheiat cu 4 goluri înscrise în 10 partide. Spre deosebire de Lucian Goian, Adrian n-a fost niciodată „Omul Meciului“ în sezonul petrecut în India.

Vedetele din Indian Super League

2016: Diego Forlán (Mumbay City), Borja Fernández, Hélder Postiga (Atlético de Kolkata), John Arne Riise (Chennaiyin FC), Florent Malouda (Delhi Dynamos), Aaron Hughes (Kerala Blasters), Lúcio (FC Goa), Didier Zokora (NorthEast United), Mohamed Sissoko (Pune City)

2015: Borja Fernandez, Hélder Postiga (Atlético de Kolkata), Elano (Chennaiyin FC), Roberto Carlos, Florent Malouda, John Arne Riise (Delhi Dynamos), Lúcio (FC Goa), Carlos Marchena (Kerala Blasters), Nicolas Anelka (Mumbay City), Simão Sabrosa (NorthEast United), Adrian Mutu, Didier Zokora (Pune City)

2014: Luis García (Atlético de Kolkata), Elano, Marco Materazzi (Chennaiyin FC), Alessandro Del Piero (Delhi Dynamos), David James (Kerala Blasters), Robert Pirès (FC Goa), Fredrik Ljungberg, Nicolas Anelka (Mumbay City), Joan Capdevila (NorthEast United), David Trezeguet, Kostas Katsouranis (Pune City)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite